Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Cristiano Ronaldo, jucător de fotbal

Cristiano Ronaldo / Foto: Hepta

Unii pot spune că plânsul portughezului în timpul unei emisiuni din Marea Britanie este manevra perfectă de PR, cea care umanizează și pietrele din albia râului.

Numai că Ronaldo, jucător al formației italiene Juventus Torino, nu mai are nevoie de multă vreme să fie umanizat. Iar emoția provocată de filmarea cu tatăl său pe care nu l-a cunoscut niciodată așa cum trebuie și care a murit în 2004 pare autentică.

Uneori poate să-ți fie dor și de un lucru sau de o persoană pe care nu le-ai întâlnit vreodată sau cu care ai interacționat prea puțin. Lacrimile lui Ronaldo au fost semnul vulnerabilității pe care ți-o dă doar absența cuiva important din viața ta. O dovadă de slăbiciune care echivalează cu una de forță.

Pe înregistrare, Jose Dinis Aveiro, care a decedat din cauza insuficienței hepatice la vârsta de 52 de ani și care era alcoolic, spune lumii cât era de mândru de fiul său.

NOT: Valentin Chepeneag, fost director al Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”

Valentin Chepeneag

Întotdeauna extremiștii așezați în funcții publice sunt mai periculoși decât cei care, de pildă, ocupă peluza unui stadion. Aceștia din urmă acționează prin efectul de haită (sau de turmă, depinde de gradul de sarcasm sau detașare al privitorului), cel dintâi scrie pe rețelele sociale elogii lui Antonescu și Zelea-Codreanu, din proprie inițiativă.

E mult spus că Valentin Chepeneag e lider de opinie. Totuși, o grămadă de zăluzi din infinitul ocean al internetului 2019 îi laudă ieșirile incompatibile cu rolul de reprezentant al unei instituții culturale. Evident, asta arată multe și despre procesul de triere a personalului care se ocupă de bunurile tuturor, la urma urmei.

Ne povestește cu exemplu viu despre lipsa verificărilor, despre pilele subînțelese, despre indiferența la oamenii lipsiți de echilibru care ajung să trăiască de la buget. Pe banii mei și ai tăi, asociindu-și numele, din fericire temporar, cu un artist genial.

Citeşte şi:

O rușine națională. Cum a ales poporul președinte un informator al Securității

Riscul unui război nuclear între SUA și Rusia a crescut îngrijorător. 34 de milioane de oameni ar muri în primele ore

Funcția revoluționară de pe iPhone care reduce drastic uzura bateriei. Ce trebuie să faci

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși