Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT

Irina Rimes, cântăreață și ambasador al Zilei Brâncuși

Irina Rimes

Fata asta cool, care știe să cânte și se îmbracă senzațional, care nu pretinde că este altceva decât un artist valoros și de bun-simț, a acceptat, pro bono, invitația Ministerului Culturii să vorbească publicului ei câteva zile pe an, despre sculptorul Constatin Brâncuși, de la a cărui naștere s-au împlinit, pe 19 februarie, 144 de ani.

Habar nu am dacă este sau nu cea mai potrivită, dar pentru a explica asta îi avem la îndemână pe brâncușologii de pe net. Care și-au revărsat ura față de jobul temporar al Irinei cu cele mai zgomotoase și agresive voci văzute în ultima vreme. Dacă ai fi venit de pe o planetă și ai fi căzut direct în mijlocul Facebook-ului, această platformă a experților desăvârșiți și a adevărului suprem, ai fi crezut că toți cei care o înjură și o umilesc pe cântăreață au fiecare câte un doctorat în Brâncuși. Evident, mai toți au deschis Wikipedia și s-au trezit, dintr-odată, mai deștepți și mai informați decât Irina Rimes.

Poate că specialiștii autentici în măsurători sociale ar trebui să facă, la un moment clasamentul celor mai rele nații de pe pământ. Tare mi-e teamă de rezultate.

NOT

Mircea Beuran, profesor universitar

Mircea Beuran / Hepta

Vă mai amintiți de perioada aceea a istoriei contemporane în care profesorii, universitari sau de rang mai mic, și medicii, de top sau mai mărunți, aveau ca prin scop să ne învețe corect și să ne facă bine? Ei bine, nici eu.

Beuran, fost șef al secției de chirurgie generală a Spitalului Floreasca, fost ministru al sănătății, a recunoscut că a cerut mită de 10.000 de euro ca să-i înlesnească unei tinere doctorițe un concurs pentru funcția de asistent universitar. Mita are de obicei două capete, dar domnișoara, la fel de implicată în angrenajul cazului ca Beuran însuși, l-a denunțat pe medic. Totul a venit după povestea incredibilă cu pacienta arsă pe masa de operație la Floreasca și decedată o săptămână mai târziu, deși întâmplarea cu mita datează din 2018.

Uneori renumele este construit pe niște temelii greșite și profund scârțâitoare. Astfel de cazuri slăbesc autoritatea omului obișnuit, care nu e un Dumnezeu de sorginte medicală întrupat pe pământ, în șansele lui la viață și demnitate, dacă nu există un plic sau o cutie cu bani.

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente