Liga 2, etapa a 9-a

Duminică, 29 septembrie
11:00 Farul Constanţa – Energeticianul 1-0
11:00 FC Argeş – Luceafărul Oradea 3-0

Vineri
18:00 Petrolul Ploieşti – Aerostar Bacău 5-0

Sâmbătă, 28 septembrie
11:00 Academica Clinceni – Sportul Snagov 0-1
11:00 Ripensia Timișoara – FC Metaloglobus Bucureşti 0-1
11:00 Dacia Unirea Brăila – Chindia Târgovişte 0-1
11:00 Daco-Getica Bucureşti – ASU Politehnica Timișoara 1-1
13:00 CS Mioveni – Universitatea Cluj 1-1

14:00 ACS Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu 1-1
17:00 UTA Arad – CS Baloteşti 0-2

Clasament, aici.

Academica Clinceni joacă sâmbătă, de la ora 11.00, derby-ul ligii secunde cu Sportul Snagov și-și pune speranțe într-un om-cheie, mijlocașul cu nume predestinat, Adrian Șut.

Liga a doua este condusă în acest moment de două echipe ilfovene, Sportul Snagov și Academica Clinceni, formații care au în urma lor nume de tradiție ale fotbalului românesc precum Petrolul, U Cluj, Pandurii, FC Argeș sau UTA. 

După Chiajna, Voluntari, Juventus, Victoria Brănești, Liga I ar putea să aibă în sezonul viitor cel puțin o nouă echipă din Ilfov.

Sâmbătă se joacă duelul pentru primul loc în liga secundă, iar oaspeții de la Academica (aflați la două puncte în spatele liderului Snagov) au de partea lor un fotbalist al cărui nume este pe buzele tuturor: Șut!

”Toată lumea face glume pe seama numelui meu. Nu știu dacă  mă strigă pe mine sau spun cuiva să tragă la poartă. Eu parcă pot să fac diferența pe teren, când mă chemă sau spun să dau la poartă” – Adrian Șut, mijlocaș Academica Clinceni.

La 16 ani debuta pentru FCSB, acum e vedetă la Clinceni

De-a lungul timpul, vicecampioana FCSB  a trimis la Clinceni mai mulți jucători, sub formă de împrumut, pentru a le da șansa să joace și să capete experiență. Este și cazul mijlocașului Vlad Mihalcea, unul dintre cei promițători tineri jucători din România. La 16 ani debuta pentru FCSB și era considerat „noul Hagi”, acum își relansează cariera în Liga2.

”Urmăresc FCSB, sper să câștige titlul, le țin pumnii la toate meciurile. Accept și glumele din vestiar legate de FCSB,  nu mă deranjează!”- Vlad Mihalcea, mijlocaș Academica Clinceni.

Antrenorul Ilie Poenaru, fost jucător cu peste 200 meciuri în primele două ligi din România, nu vrea ca echipa sa să fie numită, neoficial, satelit al celor de la FCSB, deși există o colaboare  cu gruparea patronată de Gigi Becali.

”Nu suntem satelitul FCSB. FCSB a împrumutat la noi niște jucători pe care-i plătesc și atât. Doar colaborăm cu ei, ei plătesc salariile și primele de joc pentru fotbaliștii pe care ni i-au dat” – Ilie Poenaru, antrenor Academica Clinceni.

Liga 2, etapa a 9-a
Vineri
18:00 Petrolul Ploieşti – Aerostar Bacău

  • Antrenorul Petrolului, Leo Grozavu, l-a reținut în lotul pentru partida cu Aerostar Bacău de mâine seară și pe atacantul Toto Tamuz.
  • Petrolul este gata să ofere o adevărată lovitură pe piața transferurilor dacă demersul conducerii clubului la adresa aducerii lui Gicu Grozav va fi încununat de succes. ”I-am făcut o propunere lui Gicu care știe că aici la Ploiești este, în continuare, iubit și apreciat de toată lumea. Așteptăm să se decidă în cel mai scurt timp”, a punctat, astăzi, Cristi Vlad, președintele echipei ploieștene. ”Decât la Dinamo mai bine la U Cluj sau Petrolul, în eșalonul secund. Și Hermannstadt mi-a făcut o propunere mai atractivă”, spunea zilele trecute internațional român la prima variantă oferită de Dinamo legată de posibilitatea revenirii atacantului la formația antrenată acum de Claudiu Niculescu.

Sâmbătă, 28 septembrie
11:00 Academica Clinceni – Sportul Snagov SA
11:00 Ripensia Timișoara – FC Metaloglobus Bucureşti
11:00 Dacia Unirea Brăila – Chindia Târgovişte
11:00 Daco-Getica Bucureşti – ASU Politehnica Timișoara

13:00 CS Mioveni – Universitatea Cluj Info
14:00 ACS Poli Timişoara – Pandurii Lignitul Târgu Jiu
17:00 UTA Arad – CS Baloteşti

Duminică, 29 septembrie
11:00 Farul Constanţa – Energeticianul
11:00 FC Argeş – Luceafărul Oradea

Clasament, aici.

Sportul Snagov, senzația din Liga 2. Chindia a umilit Farul. Clujul a trecut de Petrolul. Rezultatele etapei a opta