Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunțat miercuri că sancțiunea a intrat în vigoare de la 16 august 2017.

Adrian Barbu a fost suspendat pentru încălcarea regulamentelor antidoping.

Conform ITF, în eşantionul de urină al sportivului de 34 de ani, s-au descoperit nandrolon şi metenolon.
În urma acestor probe, s-a decis suspendarea provizorie a sportivului român începând cu 22 octombrie. Cu toate că avea dreptul la contestație, Adrian Barbu nu a făcut-o!
„Barbu, jucător român de 34 de ani, a dat o probă de urină la 16 august 2017, cu ocazia participării la Bucher Reisen Tennis Grand Prix, un turneu ATP Challenger desfăşurat la Meerbusch, Germania. Proba  a fost trimisă pentru analiză la laboratorul de la Montreal, acreditat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), unde s-a stabilit că aceasta conţine metabolit de nandrolon (19-norandrosteron) şi metaboliţi de metenolon. Nandrolon şi metenolon sunt substanţe non-specifice intezise la categoria S.1.1 al listei substabţelor interzise (agenţi anabolici).
La 12 octombrie, Barbu a fost acuzat de încălcarea regulamentului antidoping şi a fost suspendat provizoriu, începând din 22 octombrie 2017. Barbu a avut dreptul (şi îl  are) de a se adresa comisiei independente convocate să analizeze cazul lui şi să explice de ce nu ar trebui suspendat provizoriu, dar a ales să nu îşi exercite acest drept”, notează ITF într-un comunicat.

Cu Florin Mergea, Adrian Barbu a jucat la trei turnee

 Adrian Barbu şi Florin Mergea au fost eliminaţi în primul tur, de cuplul Jonas Luetjen/Karim-Mohamed Maamoun (Germania/Egipt), cu scorul de 4-6, 6-4, 10-5, la turneul de la Meerbusch.
Împreună cu Florin Mergea, Adrian Barbu a mai jucat la încă două turnee:  la Chitila, un turneu Futures în care au pierdut în finală, şi la Braşov, un alt turneu Futures, pe care l-au câştigat.

Citește și: VIDEO | De Ziua Îndrăgostiţilor, aşa se spune „Te iubesc!” în alte limbi

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie