De Ciprian Iana,

Fostul fotbalist de la Petrolul Ploiești, Victoria București sau Rapid, a luat-o de jos, ajungând, la un moment dat, manager la Servette Geneva.

La Servette Geneva, Adrian Ursea l-a cunoscut pe antrenorul Lucien Favre, care, ulterior, l-a cooptat în staff-ul său la OGC Nice.

După doi ani petrecuți ca ”secund” la OGC Nice (2016-2018), Adrian Ursea a revenit la Geneva şi a pregătit echipa de tineret a clubului Servette.

De curând, Adrian Ursea a primit oferta de a reveni la OGC Nice, pe care fostul fotbalist român a acceptat-o.

La OGC Nice, Ursea nu va mai fi însă antrenor, ci, în conformitate cu noua fișă a postului, va ocupa funcța de analist video.

„Unul dintre departamentele pe care dorim să le întărim este analiza video a echipelor adverse şi, pentru a-l dezvolta, ne-am gândit la Adrian, care este un mare profesionist şi care ne cunoaşte bine casa”, a declarat, conform
lequipe.fr, Julien Fournier, director de fotbal al OGC Nice.

După 12 etape, Nice, echipă pregătită de antrenorul Patrick Vieira, ocupă locul 13 în clasamentul din Ligue 1, cu 16 puncte, notează News.ro.

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Despre fotbalul românesc, unde a activat ca jucător la Petrolul Ploiești, Rapid și Victoria București, Adrian Ursea nu are o părere prea bună, dimpotrivă.

”Fotbalul românesc a ajuns la un punct care nu poți să-l imaginezi. Nu știu dacă e sub zero, dar e la pămant. În exterior, a ajuns să fie privit cu o ignoranță teribilă! Efectiv, când vorbești de România, reacția e: ”Oau, oare unde e fotbalul românesc?”. Toată lumea își aminteste sau știe de Generația anilor 90, însă aceasta a fost, nu mai este!”, declara Ursea pentru Libertatea.

Ca antrenor, Adrian Ursea a mai ocupat diferite posturi în cadrul Federației Elvețiene de Fotbal (instructor formator, membru în staff-ul naționalelor U18 și U19, instructor pentru obținerea licențelor de antrenor, responsabil al proiectului ”Ecole militaire”).

Între 2013 și 2016 a fost managerul academiei fundației Fachinetti.

Citeşte şi:

Nadia Comăneci a făcut senzație la Marele Premiu de Formula 1 al SUA. ”Regăsirea iubirii” / VIDEO

Simona Halep, în vacanță exotică în Maldive. ”O călătorie îți oferă întotdeauna o poveste de spus”

Sorana Cîrstea, discuție ”de afaceri” cu noul minstru al Tineretului și Sportului. Simona Halep, pe ”lista” lui Ionuţ Stroe

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură