El este românul suspendat pe viață din tenis pentru dopaj! ^Acum, gălățeanul Laurențiu Basarab lucrează ca electrician

09 martie 2016 14:22

Cazul de dopaj al rusoaicei Maria Șarapova (28 de ani, locul 7 WTA), sportivă care riscă o suspendare de doi ani din activitate, i-a obligat pe statisticieni să caute în arhivele tenisului după alți jucători pedepsiți pentru dopaj. Printre nume cunoscute la nivel mondial, precum croatul Marin Cilici, franezul Richard Gasquet și sârbul Viktor Troicki, și un român: Laurențiu Basarab.

12662621_1049873985054037_4112137110584950319_n

Prins în ofsaid, gălățeanul Laurențiu Basarab (născut pe 30 iulie 1989) a primit oficial vestea suspendării pe viață din tenis pe 1 aprilie 2015. N-a fost păcăleală, ci chiar a fost scos definitiv din tenis.

Fost jucător mediocru (AICI, toate meciurile jucate de gălățean), Basarab s-a retras în antrenorat, la clubul ”Dacia”, deținut de unchiul său, Marcel. La un control anti-doping, sportiva lui, Elena Mădălina Căpraru (16 ani), a fost descoperită pozitiv. Laurențiu a luat totul asupra lui, recunoscând că el i-a administrat medicamentul, deși fata practica, în paralel, și culturismul, la un alt club din Galați.

Gălățeanul s-a ales cu o suspendare pe viață, după ce a recunoscut că, în calitate de antrenor, i-a administrat sportivei sale, Elena Mădălina Căpraru (16 ani), substanţe interzise unui minor. Jucătoarea de de 16 ani, a fost depistată pozitiv cu metandienonă, substanță aflată pe lista steroizilor.
basa

Sâmbătă și-a îngropat tatăl!

Scos din tenis, Laurențiu, fan al trupelor Paraziții și Ombladon, s-a recalificat. Lucrează ca electrician, după cum ne-a spus unchiul lui, Marcel Basarab, care deține clubului de tenis ”Dacia” din Galați. Același Marcel Basarab se consideră vinovat pentru capcana în care a picat nepotul său.

”Domnule, el nu trebuia să recunoască. Clubul de culturism la care mergea fata mai avea astfel de probleme, iar el le-a luat pe spatele lui pe toate! Fata pentru care și-a pus pielea la saramură are acum 18 ani, n-are nicio treabă cu performanța în tenis, juca și ea așa… E o nulitate, ca sportivă, ce mai! Laurențiu i-a dat Panadol, apoi și-a asumat vina. Nu trebuia să și-o asume! El era sparring-partner prin Turcia, a venit în țară. Eu mă simt vinovat pentru ce i s-a întâmplat. L-am rugat, când a venit în țară, prin 2014, să mă ajute la club, unde sunt și administrator, și antrenor. Tatăl lui, care era fratele meu, era bolnav de cancer, era astfel lângă el, făcea și tenis, adică lucrurl care-i place. Acum, Laurențiu și-a terminat școala și lucrează ca electrician”, spune Marcel Basarab.

Laurențiu Basarab (26 de ani) trăiește zile groznice. Sâmbătă, fostul jucător de tenis și-a îngropat tatăl. 
capraAgenţia Naţională Anti-Doping a suspendat-o pe Elena Mădălina Căpraru pentru de 12 luni, iar ITF a ratificat hotărârea. Căpraru a fost  prima jucătoare de tenis suspendată pentru dopaj de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Anti-Doping, în 2005.

182932_headshot

Prinsă la ”Bikini Fitness”

Junioara practica, în paralel, tenis şi culturism, era legitimată la clubul ”Dacia”, la tenis, iar testul a fost efectuat pe 28 septembrie 2014, în cadrul Campionatului Naţional de Seniori, Women Physique şi Perechi – Culturism & Bikini, organizat la Cluj. Elena a terminat pe poziţia a treia categoria ”BIKINI FITNESS 172 cm”.

”A fost testată la Campionatul Naţional de Culturism, la solicitarea făcută de Federaţia de Culturism”, precizat Valentina Alexandrescu, pentru Prosport. După depistarea pozitivă, la proba A, ”sportiva şi-a recunoscut vina, a mărturisit că a primit o pastilă care conţinea această subtanţă de la antrenorul de la clubul de tenis, care la rândul său a recunoscut cele întâmplate. Elena Căpraru a renunţat la proba B”, a conchis oficialul ANAD.

Judecată după vechiul cod, mai blând

Elena Căpraru a primit, la Comisia de Audieri, o suspendare de doi ani, însă după contestaţie, pedeapsa a fost redusă la un an. „Cazul a fost gestionat potrivit prevederilor codului vechi, în vigoare în 2014. Codul nou prevede patru ani de suspendare pentru sportivul aflat la prima abatere cu susbtanţe nespecifice”, a explicat pedeapsa aplicată Valentina Alexandrescu. „Cred că era la primul test”, a răspuns reprezentanta ANAD, întrebată dacă Elena Mădălina Căpraru a fost testată şi la solicitarea Federaţiei Române de Tenis.

 

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro