Mergi direct la conținut »
Antrenorii care l-au înfruntat pe Gigi Becali. Cine sunt cei care nu s-au făcut preș niciodată
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Antrenorii care l-au înfruntat pe Gigi Becali. Cine sunt cei care nu s-au făcut preș niciodată

Antrenorii care l-au înfruntat pe Gigi Becali. Cine sunt cei care nu s-au făcut preș niciodată

FCSB caută antrenor, după umilința cu CFR Cluj, scor 0-2. Ca să poată fi angajat, respectivul va trebui să fie, se știe, un tehnician fără principii, cu coloana vertebrală de plastilină, care să execute întocmai și la timp ordinele lui Gigi Becali. 

De Daniel Conțescu,

Cazul lui Nicolae Dică este tipic pentru genul de antrenori angajați de Becali. După ce a îndurat vreme de un an și jumătate ordinele din lojă, ”Dicanio” s-a revoltat sâmbătă, știind că oricum nu mai are zile multe la echipă.

Practic, l-a sfidat în văzut lumii pe patron, după ce l-a introdus pe Olimpiu Moruțan, preferatul latifundiarului, apoi l-a scos. Nu înfrângerea în fața liderului, cât ”aroganța” pusă în scenă de tehnician i-a fost fatală. După ce s-a lăsat umilit fără să crâcnească atâta amar de vreme, Dică l-a sfidat pe afacerist abia la final. Dică a fost genul de antrenor care a executat totul, mai puțin ultimul ordin. Nu este singur în acest ”club”.

Gâlcă a primit interzis

Nici Costel Gâlcă, cel care a reușit tripla istorică în 2015, n-a avut zile senine. Însă, norocul lui a fost că Becali a fost o perioadă închis, așa că gradele de libertate ale latifundiarului au fost limitate. Există mărturii care spun că Gâlcă i-a făcut, uneori, pe plac lui Becali.

Însă, la meciul decisiv pentru titlu, 0-0 cu Poli Iași, Gâlcă nu i-a făcut deloc ”pofta” lui Becali. Nu l-a titularizat pe Rusescu. Sentința a fost că Gâlcă nu va mai lucra niciodată la FCSB cu Becali patron, după ce a ”semnalizat” dreapta și a făcut stânga. Această promisiune i-a fost făcută, public, și lui Dică, ieri.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

”Pe mine mă cunoşti, ştii cum sunt. Nu te obligă nimeni să vii să lucrezi la Steaua. Eu îţi zic faţă în faţă cum sunt şi ce vreau.

Uite, pe Gâlcă l-am chemat la puşcărie. Băi, Costele, fac asta, asta, asta asta! Mă cunoşti, da? Vrei? «Da, nea Gigi!».

«Da, nea Gigi» şi la ultimul meci am zis că jucăm cu Rusescu… «Da, nea Gigi, jucăm cu Rusescu». Şi la meci nu e Rusescu. Pentru minciuna asta nu o să mai fie niciodată la Steaua!

Adică, eu mă eliberez din închisoare de câteva zile şi pentru că e ultimul meci zici că nu mai faci ca Becali?”, spunea Gigi, în 2016.

Italianul Cristiano Bergodi a plătit pentru faptul că, la un meci de cupele europene, cu moldovenii de la Șerif Tiraspol, l-a dat afară din vestiar pe Gigi Becali. Mai maleabil a fost un alt italian, Walter Zenga, care a acceptat imixtiunea lui Becali la meciul de pomină cu Valencia. Care, culmea, i-a ieșit lui Gigi. La vremea respectivă, Andrei Cristea, impus în echipă de patron, i-a eliminat pe ”lilieci” cu o dublă de senzație.

Doar doi sunt ”puri”

Sigurii antrenori care nu au executat niciodată ceea ce le-a impus Becali de sus au fost Pițurcă și Hagi. În cazul lui Piți, celebru a rămas ”cazul Pădurețu”. Fostul selecționer a dictat să nu-l mai vadă la echipă pe fostul mijlocaș de la Sportul. Asta n-a fost deloc pe placul ”Satanei”, care n-a dus la îndeplinire ordinul.

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

Cu toate că l-a pus la punct în fotbal, Piți s-a lăsat ”țepuit”, o dată, de șiretul afacerist: a depus mărturie falsă în dosarul schimburilor de terenuri, fapt care i-a adus o condamnare cu suspendare.

Cel de-al doilea tehnician este Gică Hagi. Deși calificase echipa în Liga Campionilor, Hagi n-a stat la discuții. Și-a făcut bagajele și a plecat, dar a lăsat în urmă o conferință de presă istorică, în care l-a acuzat pe Becali că ”i-a luat personalitatea”, îndemnându-i pe fotbaliști să nu mai stea cu capetele plecate și să se revolte.

Jucătorul care îl deranja pe Becali a fost Boștină, la un meci CFR Cluj – Steaua 0-0. De asemenea, Ilie Dumitrescu i-a cerut lui Gigi Becali să-l lase să ”moară” pe mâna lui, în scurtul mandat de antrenor la Steaua.

Stoichiță, sluga perfectă

Din același aluat cu Pițurcă și Hagi sunt, cel puțin așa indică toate informațiile, Dan Petrescu și Edward Iordănescu. Niciunul nu vrea să aibă de-a face cu Becali, din pricina stilului haiducesc al respectivului de a se implica permanent la echipă.

La Palat au venit însă și antrenori care n-au suflat deloc, mulându-se pe principiul făcut celebru de Mihai Stoichiță: ”Patronul are întotdeauna dreptate”. Nu degeaba, actualul angajat al FRF a primit porecla ”Slughiță”. Mutări în plic primea, se pare, și Dorinel Munteanu.

Din acest motiv, ”Piticul” consideră venirea la Steaua greșeala carierei și a anunțat public că n-o să mai colaboreze vreun minut cu excentricul Becali.

Close
Închide
  Close