Mergi direct la conținut »
Arena Națională e pregătită pentru meciul România - Spania. „Noul gazon e de o calitate foarte bună”. Cât a costat „covorul” de iarbă Galerie foto
5imagini
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Arena Națională e pregătită pentru meciul România - Spania. „Noul gazon e de o calitate foarte bună”. Cât a costat „covorul” de iarbă

Arena Națională e pregătită pentru meciul România – Spania. „Noul gazon e de o calitate foarte bună”. Cât a costat „covorul” de iarbă

Gazonul de pe Arena Națională a fost înlocuit în totalitate și este în cea mai bună stare. Meciul România-Spania, din data de 5 septembrie, se va desfășura în condiții optime.

De Iustin Gafiuc,

Noul „covor” de iarbă, instalat în cinci zile, este impecabil.

Gazonul fusese făcut „praf” după concertele Ed Sheeran și Metallica.

„Arena are starea optimă, gazonul a fost afectat, ca urmare a fost înlocuit în întregime în termen record de 5 zile, după ce ultima schimbare de gazon a avut loc acum 2 ani.

Se poate juca meciul în cele mai bune condiții, nu există niciun risc. Noul gazon este de calitate foarte bună, pentru montarea lui a fost folosită o tehnologie nouă care dă rezultate. 

Achiziția, transportul și montajul au costat 230.000 de euro, sumă standard la nivel european. FIFA și UEFA au monitorizat permanent instalarea gazonului, o să vină înainte de meci pentru verificare”, a spus primarul Gabriela Firea.

Ultima schimbare a fost în 2017

Ultima schimbare de gazon a avut loc în anul 2017. Din august 2017 și până în prezent, Arena a găzduit 50 meciuri de fotbal, dar și concerte de amploare.

În luna august, a fost încheiat un nou acord cadru pentru Arena Națională care va asigura nu doar mentenanța și întreținerea gazonului, ci și două înlocuiri pe an ale acestuia, la cererea Primăriei Capitalei.

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”
Recomandări

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”

 

„Primăria Capitalei a organizat o licitație deschisă pentru Arena Națională – care s-a încheiat cu contractarea unui un acord-cadru pe patru ani, în valoare totală de 4 milioane euro – dar lucrările se vor realiza doar pe bază de comandă. În comparație cu anul 2014, costurile anuale de întreținere ale Arenei sunt mai mici, avem o reducere de cheltuieli cu 700.000 de euro”, a mai spus Gabriela Firea.

Acordul-cadru anterior, încheiat în anul 2014, care avea ca obiect întreținerea sistemele Arenei Naționale și a gazonului, precum și o schimbare pe an a gazonului, avea valoarea totală anuală de 2,5 milioane euro.

În acest moment, suma anuală totală plătită de PMB pentru Arena Națională este de 1,8 milioane euro, cheltuielile pentru gazon și cele pentru întreținerea sistemelor Arenei, care se face de către Compania Energetica.

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la ”Universitar”: ”Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”
Recomandări

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la ”Universitar”: ”Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”

 

În baza acordului cadru, vor fi achiziționate echipamente esențiale pentru asigurarea mentenanței gazonului:

·       6 ventilatoare

·       componente software pentru sistemul de vertidrenare

·       instalație de insoliere și lămpi

·       folie de protecție a gazonului pe timp de iarnă.

Aceste echipamente se află în dotările standard ale marilor arene europene.

Lucrări pentru EURO 2020

În vederea organizarii Campionatului EURO 2020, Primăria Capitalei va realiza noi investiții pentru Arena Națională, printre care: un nou grup electrogen, scaune spectatori, bănci de rezervă și copertină pentru băncile de rezervă.

Pentru Campionat, este pregătit un buget de 2 miloane de euro. În incinta Arenei va fi amenajat un spațiu media nou și un post de transformare pentru carele media. De asemenea, vor fi reparate aleile și căile de acces în Arenă.

Fotografii: Justin Gafiuc


Close
Închide
  Close