Mergi direct la conținut »
Armata îl atenționează pe Gigi Becali: ^”SOARTA ECHIPEI DE FOTBAL A CSA, SIMBOL NAȚIONAL, NU ESTE NEGOCIABILĂ!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Armata îl atenționează pe Gigi Becali: ^”SOARTA ECHIPEI DE FOTBAL A CSA, SIMBOL NAȚIONAL, NU ESTE NEGOCIABILĂ!”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Joi, 23 iulie 2015, 11:39

Gigi Becali își poate lua rămas bun de la siglă și de la palmares, Armata nefiind dispusă să se așeze la masa negocierilor cu oficialii FCSB. Iată comunicatul instituției:

Ad placeholder

                                                                       COMUNICAT

               STEAUA Clubului Militar – obiect de ‘tarabă și litigii interminabile

 

Făcând trimitere la poziția publică asumată de Federația Societatea Civilă Românească (FSCR) în problema situației Clubului Militar Steaua, concret a secției de fotbal, în consonanță cu atitudinea suporterilor fideli clubului militar și a legendelor sportului stelist Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Marius Lăcătuș, Vasile Stângă și alții, continuând corespondența pe această temă adresată unor organe competente (materiale de presă, comunicate și declarații publice), dorim să vă informăm că în ciuda presiunilor de diferite forme, făcute asupra noastră, în scop de intimidare și de renunțare la susținerea cauzei legitime a milioanelor de suporteri ai echipei Clubului Sportiv al Armatei-Steaua Bucuresti, nu renunțăm la punctul nostru de vedere: INTERESELE NAȚIONALE NU SUNT OBIECTE DE TARABĂ CARE SĂ FIE VÂNDUTE ȘI CUMPĂRATE, iar SOARTA ECHIPEI DE FOTBAL A CSA, SIMBOL NAȚIONAL, NU ESTE NEGOCIABILĂ!

Totodată, informăm opinia publică din România că susținem în continuare absolut toate solicitările noastre precizate în materialele mai sus-enunțate, formulate pe baza legilor în vigoare și a hotărârilor judecătorești irevocabile pronunțate de instanțe în favoarea Clubului CSA Steaua.

În esență, cerem ferm următoarele:

  • Respectarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție
  • Punerea în aplicare de urgență și întocmai a Ordinului Ministrului Apărării nr. 125/24 2014, prin care s-a hotărât reînființarea Secției de fotbal a Clubului Armatei (junior și seniori).

Suntem alături de lupta exemplară a juristului MApN, lt. col. Talpan Florin, care cu abnegație și competență profesională dovedită în instanță promovează consecvent cauza suporterilor CSA Steaua. De asemenea, contăm în continuare pe sprijinul ofițerilor și al personalităților publice care susțin punctul de vedere, just și documentat legal, exprimat de adevărații iubitori ai fotbalului de calitate, care apreciază și respectă performanțele sportive din ultimii 68 de ani de existență a CSA Steaua.

Suntem convinși, ca și până acum, că adevărul consfințit de instanță în cauza respectivă va trezi și conștiința celor care trebuie să repună în drepturi CSA Steaua și să înlăture orice tentație de corupție, să elimine orice îndoieli și suspiciuni cu privire la probitatea morală și profesională a decidenților. Legea trebuie respectată și pusă în aplicare, imediat și necondiționat, până în ultimele sale consecințe, indiferent de ambițiile sau interesele personale sau de grup deja notorii.  

In consecință, adresăm MApN și tuturor instituțiilor pendinte de această speță solicitarea de a colabora eficient si cu bună credință cu domnul Talpan Florin, juristul CSA Steaua, cel care a recuperat în instanță marca, numele și palmaresul echipei de fotbal a CSA, în vederea punerii în lumină a adevărului și a stopării oricăror tertipuri, abuzuri și manipulări din partea unor cadre militare care induc în eroare opinia publică.

Informăm publicul că motivele pentru care îl susținem în lupta sa dreaptă pe ofițerul Talpan sunt multiple, în special probitatea, profesionalismul și devotamentul față de țară, recunoscute prin primirea Medaliei NATO acordate de Javier Solana în 1999, secretarul general NATO, ca recompensă a serviciilor aduse în operațiile din fosta Iugoslavie, iar în 2010 Medalia NATO pentru participarea la o misiune în Afganistan acordată de Anders Fogh Rasmussen. Un astfel de ofițer al Armatei Române trebuie susținut cu toate puterile în lupta sa împotriva corupției din sistem și în slujba recuperării prejudiciilor istorice ale CSA. Trebuie apreciat la justa lui valoare, nu hărțuit, denigrat și persecutat, amenințat permanent cu concedierea și sacrificat în subordinea unor presupuși infractori.

In același spirit, ținând cont de competența necontestată pe plan intern și internațional, în fenomenul fotbal a Federației Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal, considerăm că implicarea reală și obiectivă a acestor structuri în soluționarea constructivă a acestui caz, în baza legii și a deciziilor de judecată, ar fi necesară și benefică și ar duce la creșterea și mai mult a credibilității acțiunilor celor două organizații.

În acest moment, apreciem că ar fi necesară o dezbatere publică amplă și corectă pe bază de legi și documente, de natură să pună capăt tuturor zvonurilor si speculațiilor și să lămurească definitiv această situație incertă care trenează nepermis de mult.

O clarificare publică a intențiilor reale ale conducerii CSA Steaua ar fi în beneficiul Clubului, al MApN, al Armatei Române, al sportului românesc și al publicului în general.

Soluționarea corectă și urgentă a acestei probleme poate evita transferarea cazului la Bruxelles sau la alte structuri internationale din domeniu, spre rezolvarea sa legală și corectă.

Noi, Federația Societatea Civilă Românească, reafirmăm sprijinul pentru toate acțiunile și cerințele formulate de suporteri și de publicul larg, iubitor de fotbal de calitate, în calitate de portavoce a milioanelor de cetățeni cinstiți din România. În același timp, luptăm continuu împotriva corupției din structurile statului, susținem și apărăm interesele naționale.

Federația Societatea Civilă Românească

Directia de comunicare

„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
PARTENERI - GSP.RO
„Cu violatorii și cu pedofilii nu e de glumit”. Giovanni Becali, poveste incredibilă din pușcărie
Victor Ponta a fost DAT AFARĂ din casă! Decizia șocantă luată de Daciana Sârbu
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Victor Ponta a fost DAT AFARĂ din casă! Decizia șocantă luată de Daciana Sârbu
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close