Mergi direct la conținut »
Atleții Mihai Donisan și Nicolae Soare au fost reincluși în lotul României pentru Olimpiada de la Rio
Sport Libertatea > Sport

Atleții Mihai Donisan și Nicolae Soare au fost reincluși în lotul României pentru Olimpiada de la Rio

Atleții Mihai Donisan (săritura în înălțime, foto) și Nicolae Soare (maraton), depistați pozitiv la meldonium în urma controalelor antidoping, au fost reincluși de COSR în lotul României urmând să participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro după ce au fost găsiți nevinovați de Agenția Mondială Antidoping (WADA).

„Sportivilor Nicolae Soare și Mihai Donisan li s-au ridicat suspendările în urma clarificărilor primite de la WADA și ANAD. Numărul componenților echipei olimpice a Românei a ajuns la 98 sportivi calificați”, menționează COSR într-un update al listei publicate pe site-ul său oficial.

Donisan și Soare au avut concentrații mici de meldonium în probele prelevate la testele antidoping, iar după ce au fost testați suplimentar, Agenția Mondială Antidoping i-a declarat nevinovați.

Mihai Donisan (săritura în înălțime) și Nicolae Soare (maraton) se alătură Claudiei Ștef (marș) pe lista atleților români depistați pozitiv la meldonium care sunt reprimiți în lotul olimpic al României pentru Rio de Janeiro.

Echipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) cuprinde în prezent 98 de sportivi și 7 rezerve.

România va participa la 15 discipline sportive, iar cele mai numeroase loturi sunt cele de la atletism (24) și canotaj (18).

Close
Închide
  Close