MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 13:35

ATP 500 Rotterdam, primul tur. Marius Copil – Damir Dzumhur 4-6, 4-6. Arădeanul s-a resimțit, după săptămâna plină avută la Sofia

Distribuie

ATP 500 Rotterdam, primul tur. Marius Copil - Damir Dzumhur (miercuri, ora 13.10). Arădeanul, ”vânat” de un alt bosnic. Competiția olandeză se joacă indoor, pe hard, și are premii totale de 1.862.925 €.

ATP 500 ROTTERDAM, primul tur

MARIUS COPILDamir Dzumhur 4-6, 4-6

Cei doi jucători au stat pe teren o oră, 17 minute și 34 de secunde. Meciul a fost controlat de bosnic, mult mai proaspăt din punct de vedere fizic decât adversarul.

Cifrele sunt net în favoarea lui Damir. Deși a servit 10 ași (față de doar 4 ai lui Dzumhur), Marius a comis patru duble greșeli, semn evident al oboselii. De obicei, Copil servește peste 15 ași per partidă.

Bosniacul a transformat toate cele 3 șanse de break pe care le-a avut, în timp ce românul a fructificat doar una din trei. Copil i-a 'furat' târziu serviciul lui Dzumhur, la 4-3, în setul doi.

Copil nu este singurul care, disputând meci duminică, n-a rezistat fizic și a cedat în partida de miercuri. Tot la Rotterdam, câștigătorul de la Montpellier, francezul Lucas Pouille, a pierdut azi la rusul Andrey Rublev, scor 5-7, 4-6, iar francezul Richard Gasquet, învinsul din finala amintită, a abandonat, tot azi, în meciul cu conaționalul Pierre-Hugues Herbert, la scorul de 1-3, în primul set.

AICI, statistica jocului Copil – Dzumhur

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

După Mirza Basic, în compania căruia a jucat finala de la Sofia, pierdută duminică în trei seturi, 6-7 (6), 7-6 (4), 4-6, la 3 zile distanță, Marius Copil dă peste un alt bosniac în circuitul profesionist.

Românul, urcat pe locul 74 ATP, se va duela astăzi, în primul tur de la Rotterdam, cu Damir Dzumhur, 25 ani și locul 29 ATP.

Bosniacul este favorit, la casele de pariuri (1,45, față de 2,75 – cota la victorie a rămânului). Nu doar diferența de locuri în clasament a contat în stabilirea cotelor, ci și faptul că arădeanul se prezintă obosit, după o săptămână plină, iar Damir odihnit.

Copil are asigurat un premiu de 13.800 euro (0 puncte), iar dacă se va califica mai departe, va înfrunta învingătorul jocului Lucas Pouille (7) – Andrey Rublev 5-7, 4-6.

Francezul vine după titlul de la turneul ATP 250 de la Montpellier (Open Sud de France), unde duminică l-a învins în finală pe compatriotul Richard Gasqut, 7-6 (2), 6-4.

Turul doi, adică optimile ed finală, sunt premiate cu 26.165 euro și 45 de puncte ATP (AICI, tabloul de concurs și recompensele).

Loading...
Comentarii