Mergi direct la conținut »
Blackstone, un fond de investiții american, a cumpărat acțiuni la Superbet de 175 de milioane de euro
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Blackstone, un fond de investiții american, a cumpărat acțiuni la Superbet de 175 de milioane de euro

Blackstone, un fond de investiții american, a cumpărat acțiuni la Superbet de 175 de milioane de euro

Mișcări importante pe piața pariurilor sportive din România. Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, a anunțat că a devenit acționar minoritar al Superbet, în urma unei investiții de 175 de milioane de euro.

Grupul Superbet, cea mai mare companie de pariuri sportive & gaming din România, a fost ”înghițit” de Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investiții și unul dintre cele mai mari din lume.

Consultantul pe parcursul întregii tranzacției a fost firma americană Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatură Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocații de la Jones Day. Pe partea financiară, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.

Fondat în 2008 de actualul CEO al Grupului, Sacha Dragic, Superbet a raportat în 2018, la 10 ani de la deschiderea primei agenții, o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.

În 2019, Superbet operează o rețea de peste 1.200 de agenții la nivel național și are peste 3.500 de angajați. Este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018.

În prezent, Superbet are în afara României operațiuni directe în Polonia, dar și birouri în Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie.

Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari. Se concentrează pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investiționale etc.

Citește și:

Confesiunea răvășitoare a unui dependent de jocuri de noroc care face în fiecare zi un pariu cu viața: „Am pierdut 200.000 de euro la pariuri. Am vrut de mai multe ori să mă sinucid!”. Ce fac statul și asociațiile responsabile pentru acești oameni

După ancheta Libertatea, ONJN promite salvarea dependenților de jocuri de noroc. ”Vom strânge banii!”

 

Close
Închide
  Close