UPDATE 14.40: Poli Timişoara, echipa lui Marian Iancu, n-a fost dezafiliată.

UPDATE 14.30. Acum se votează afilierea echipei CS Universitatea Craiova. „CraiOlguţa” a fost afiliată, cu toate drepturile ce decurg din ROAF. Aşadar, are dreptul să joace în Liga I! În sală s-a strigat „Forza Ştiinţa!”

UPDATE 14.22: Mircea Sandu a rămas şi fără rentă viageră şi nici nu mai este administratorul bazelor de la Mogoşoaia şi Buftea. A pierdut tot. Au fost un singur vot împotrivă şi doar trei-patru abţineri. Noul şef al bazelor federaţiei va fi preşedintele FRF. Deci, Burleanu! Nu se ştie ce se va întâmpla cu funcţiile deţinute de Mircea Sandu la UEFA.

UPDATE 14.20: Adunarea Generală a decis invalidarea contractului dintre FRF şi Loteria Română. Mircea Sandu va fi chemat în judecată ca să explice ce s-a întâmplat cu acei bani.

UPDATE 12.50: HALUCINANT! La reluarea şedinţei a reînceput nebunia. S-a votat propunerea ca să nu mai existe limite de mandate pentru un preşedinte al FRF. În campania electorală, Burleanu a spus că va sta maximum două mandate. Apoi a cerut mărirea numărului de mandate la trei. Dar a primit „bonus”. Poate candida până la adânci bătrâneţi, fiindcă nu mai e nicio limită.

UPDATE 12.20: S-au terminat de votat amendamentele la noul statut. Acum s-a luat o pauză de o jumătate de oră. Presa nu mai are voie în partea a doua, când se vor discuta chestiunile grele, renta lui Mircea Sandu şi afilierea formaţiei CS Universitatea Craiova.

Trei scenarii pentru viitorul războiului din Ucraina și de ce crede Washingtonul că prezentul este „sumbru”
Recomandări
Trei scenarii pentru viitorul războiului din Ucraina și de ce crede Washingtonul că prezentul este „sumbru”

UPDATE 11.50: S-a votat amendamentul ca, dacă un preşedinte îşi încheie activitatea înainte de termen, urmaşul său să aibă un mandat egal cu cât ar mai fi avut de stat predecesorul său. De asemenea, dacă un membru al Comitetului Executiv lipseşte neîntemeiat la două şedinţe în decursul unui an calendaristic, el va fi dat afară din acest for.

UPDATE 11.45: S-a votat ca directorul tehnic al FRF să fie membru în Comitetul Executiv. Anghel Iordănescu primeşte acest „bonus” fiindcă a trădat tabăra lui Gică Popescu şi a celorlalţi „copii” ai lui. „Generalul” s-a dat pe faţă cu duşmanul „Generaţiei de Aur”!

UPDATE 11.43: S-a ajuns la punctul referitor la renta viageră a preşedintelui şi a membrilor de onoare. Se spune că aceasta poate fi micşorată sau chiar anulată. I se pregăteşte lovitura de graţie lui Mircea Sandu, care şi-a acordat singur o rentă viageră „nesimţită”.

UPDATE 11.40: Dinamo a propus, prin vocea preşedintelui Constantin Anghelache, ca toţi preşedinţii FRF să devină preşedinţi de onoare după ce îşi termină mandatul. Burleanu, într-un alt exces de populism ieftin, susţine că nu vrea să obţină acest drept. Şi s-a votat cum a indicat Burleanu. Băcăuanul nu vrea să fie preşedinte de onoare, dar visează la trei mandate de preşedinte „cu drepturi depline”, deşi în campanie a susţinut varianta cu două mandate!

Raportată la poliție de tatăl ei, pentru că ar fi criticat războiul. La cererea Kremlinului, Rusia revine la denunțurile de tip sovietic
Recomandări
Raportată la poliție de tatăl ei, pentru că ar fi criticat războiul. La cererea Kremlinului, Rusia revine la denunțurile de tip sovietic

UPDATE 11.35: S-a mai aprobat un punct din statut, cel care prevede ca un membru al FRF să poată cere despăgubiri când e suspendat. Asta numai dacă se dovedeşte că a fost sancţionat abuziv. Votul merge ca pe roate. Burleanu spune că membrii afiliaţi au avut timp o lună să studieze schimbrările. A „uitat” însă că există o mulţime de ambiguităţi pe care nimeni nu le-a explicat. Însă maşina de vot funcţionează la parametrii maximi, spre satisfacţia lui Burleanu.

UPDATE 11.28. S-a votat ca impresarii şi arbitrii să nu poată activa şi la un club afiliat.

UPDATE: 11.18: S-a aprobat ca şi cluburile de drept public să poată fi afiliate. A fost un singur vot împotrivă, al lui Avram. „Nu ştim ce înseamnă cerinţele FRF. Nu e normal”, ţipă Avram!

UPDATE 11.12: Burleanu se ceartă cu Vasile Avram. Fostul arbitru-asistent reclamă că se votează tot felul de alineate pe care nu le înţelege nimeni. „Afilierea se poate efectua dacă solicitantul îndeplineşte cerinţele FRF”, a spus Burleanu. Avram a replicat nervos: „Dacă îndeplineşte condiţiile din statut. Cerinţele FRF? Ce sunt alea?”. Avram refuză să mai voteze: nu e nici pentru, nici contra, nici nu se abţine. Se uită prin sală şi nu-l mai bagă în seamă pe Burleanu.

Ministrul Mediului face apel la populație să folosească apa potabilă doar pentru consum. „70% din suprafața României e afectată de secetă”
Recomandări
Ministrul Mediului face apel la populație să folosească apa potabilă doar pentru consum. „70% din suprafața României e afectată de secetă”

UPDATE 10.55: S-a aprobat Comisia de Cenzori.

UPDATE 10.50: Burleanu spune că a primit ieri auditul financiar pe care l-a cerut de la câştigarea alegerilor. Se spune că există „erori contabile” şi că din banii încasaţi în 2013 lipsesc 3,87 milioane de euro, bani care proveneau din drepturile TV şi din fondurile primite de la UEFA.

UPDATE 10: 46: Burleanu promite că nu-şi ia concediu în această vară, spunând – cât populism ieftin! – că vrea să muncească „pentru dezvoltarea fotbalului”. Preşedintele nevalidat a mai anunţat că vor fi „radiate” primele de organizare. Mircea Sandu şi-a dat în trecut prime după înfrângerile cu Turcia şi cu Grecia, din recenta campanie pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Preşedintele în vârstă de 29 de ani s-a bătut cu pumnii în piept că a eradicat corupţia din FRF şi din fotbal! N-a oferit niciun detaliu concret, ce corupţie şi cum a stârpit-o.

UPDATE 10.45: La Adunarea Generală sunt prezenţi 188 de membri dintr-un total de 225.

UPDATE: 10.40: Pe ordinea de zi sunt multe subiecte fierbinţi: renta viageră a lui Mircea Sandu, înlocuirea „Naşului” din funcţia de administrator de la CNAF Mogoşoaia, afilierea echipei CS U Craiova, numirea lui Gheorghe Chivorchian ca secretar general şi situaţia clubului SC Politehnica Timişoara (n.r. – Poli a lui Iancu, echipă care a fost dezafiliată) etc.

UPDATE 10.30: Răzvan Burleanu i-a informat pe cei din Adunarea Generală că marţi este ziua sa de naştere, dar a insistat să nu primească niciun cadou, aşa cum se proceda înainte. Burleanu se laudă că a închis „cercul vicios”.”Dacă vom continua să ne furăm căciula, punem lacătul pe fotbalul românesc. Marţi e ziua mea. Vă rog să nu-mi daţi cadouri, sms-uri sau mailuri gîndindu-vă că altfel vă trage cineva la răspundere şi că se face o listă, aşa cum mi-aţi mărturisit că se întîmpla”, a spus Burleanu. Discursul „comunist” al lui Burleanu este stopat de ropotele de aplauze ale auditoriului. Sunt scene rupte parcă din imaginile cu cuvântările lui Nicolae Ceauşescu la Marile Adunări Naţionale.

UPDATE 10.10: Adunarea Generală a început. În faţa Casei Fotbalului un grup de suporteri ai formaţiei CSM Râmnicu Vâlcea protestează împotriva afilierii echipei CS Universitatea Craiova. Vâlcenii speră să obţină ei locul în Liga I câştigat pe teren de „CraiOlguţa”.

ALEX6178.jpgIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19
—————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Adunarea Generală a FRF, programată mâine dimineaţă, se anunţă incendiară. Pentru că Burleanu şi Chivorchian vor să-şi sporească puterile. Cei doi au propus modificarea statutului, dar în hârtiile trimise cluburilor nu se menţionează care sunt aspectele noi ale documentului după care se va conduce fotbalul în continuare. Prerogativele pe care le vor cei doi îi vor transforma în „împăraţii” fotbalului. Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, ar urma să aibă dreptul de a numi membrii comisiilor. Practic, Chivorchian ar putea tăia şi spânzura la comisii. Halucinant este că se vrea, de asemenea, să se şteargă din statut paragrafele care solicită necesitatea unui anumit cvorum în Adunarea generală. O minoritate ar putea lua astfel decizii în contradictoriu cu dorinţa majorităţii. Tot secretarul general va avea dreptul să stabilească şi ordinea de zi a Adunărilor Generale. Practic, se va discuta doar ce vrea Chivorchian!

În campania electorală, Burleanu s-a bătut cu pumnii în piept că va propune ca o persoană să nu aibă dreptul de a deţine postul de preşedinte al FRF decât două mandate. Acum s-a răzgândit! Şi vrea să propună trei mandate. Pe cei care calcă strâmb, Burleanu vrea să-i pedepsească să „muncească în folosul comunităţii fotbalistice”. În legea penală există această sancţiune, dar în legea sportului – nu! Halucinant!

Tot mâine, Burleanu va supune ordinii de zi contractul de rentă viageră al lui Mircea Sandu. Burleanu vrea să-l schimbe pe Sandu şi din postul de administrator al CNAF Mogoşoaia. Adunarea generală va avea loc mâine, la ora 10.00, iar la ora 14.00 este programată şedinţa noului Comitet Executiv.

Ultima modă: promovări la cerere!

În fotbalul românesc va apărea un nou for, LPF2, care va organiza activitatea ligii secunde după modelul LPF – Liga I. Acest for a avut astăzi o nouă Adunare generală şi speră să fie recunoscută oficial mâine, de către Adunarea generală a FRF. Discuţiile despre modul cum se va organiza Liga a II-a în sezonul viitor sunt în toi. S-au propus mai multe sisteme: două serii de câte 14 echipe, cu play-off şi play-out. Dar cu menţiunea că în fazele finale se va merge cu toate punctele acumulate în sezonul regulat, nu numai cu cele câştigate contra cluburilor cu care se luptă în această fază, ca în ediţia precedentă.

Noua ediţie a Ligii a II-a va fi condusă, la comun, de FRF şi nou-înfiinţata LPF2. Nu se ştie ce sistem va fi abordat din 2015-2016. Într-o primă şedinţă a LPF2 s-a discutat despre propunerea înfiinţării unei singure serii cu 22 de echipe. Dar au apărut din nou voci care susţin tot două serii.

În acest moment, nu se cunosc exact nici numele echipelor care vor compune cele două serii de 14 echipe din sezonul viitor. Multe echipe care ar fi avut acest drept, precum retrogradatele FC Vaslui şi Corona Braşov, ambele desfiinţate, au lăsat locuri libere. „Nu sunt sigurele. Şi alte cluburi vor capota. Nici cele care şi-au obţinut pe teren dreptul de promovare din eşalonul al treilea nu sunt sigure că au cu ce să participe. Farul, care pe teren a retrogradat, a făcut cerere să rămână şi aşa va fi. Chindia Târgovişte a făcut cerere să promoveze. E circ total”, ne-a declarat un şef de club din Liga II.

Urmărește-ne pe Google News
„E cel mai inteligent om din lume și n-a muncit o zi în viața lui”. Românul în fața căruia își scoate Ion Țiriac pălăria
GSP.RO
„E cel mai inteligent om din lume și n-a muncit o zi în viața lui”. Românul în fața căruia își scoate Ion Țiriac pălăria
ȘOC TOTAL! Ce pensie specială primește Irina Loghin. Ia mii de lei după doar 8 ani în politică
Playtech.ro
ȘOC TOTAL! Ce pensie specială primește Irina Loghin. Ia mii de lei după doar 8 ani în politică
Radu a investit 30.000 de euro în 58 de stupi, doar că vremea capricioasă i-a dat afacerea peste cap: "Am cheltuit undeva la 9.000 de lei doar pe motorină"
Observatornews.ro
Radu a investit 30.000 de euro în 58 de stupi, doar că vremea capricioasă i-a dat afacerea peste cap: "Am cheltuit undeva la 9.000 de lei doar pe motorină"
Horoscop 7 iulie 2022. Capricornii ar putea observa, într-un moment de inspirație, că dreptatea nu este de partea lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2022. Capricornii ar putea observa, într-un moment de inspirație, că dreptatea nu este de partea lor
NEWS ALERT. Bărbaţii cu vârsta de încorporare nu mai au dreptul să părăsească localitatea de reşedinţă. Unde se întâmplă totul
Știrileprotv.ro
NEWS ALERT. Bărbaţii cu vârsta de încorporare nu mai au dreptul să părăsească localitatea de reşedinţă. Unde se întâmplă totul
VIDEO | Cum arată Adrian Mititelu după aproape doi ani de închisoare: ”Am stat 20 de luni nevinovat”
Orangesport.ro
VIDEO | Cum arată Adrian Mititelu după aproape doi ani de închisoare: ”Am stat 20 de luni nevinovat”
Cum arată în cifre starea de sănătate a românilor și ce soluții avem la îndemână pentru a le îmbunătăți?
PUBLICITATE
Cum arată în cifre starea de sănătate a românilor și ce soluții avem la îndemână pentru a le îmbunătăți?
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea

Nici un comentariu.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

regulile comunitatii