De Justin Gafiuc,

Bolnav de scleroză amiotrofică laterală (ALS), maladie incurabilă care topește mușchii și duce la paralizie, ex-dinamovistul Marcel Sabou are o susținere specială din partea familiei. Soția, Liliana, și cei doi fii, Alejandro (25 ani) și Mario (21 ani), îl îngrijesc zilnic, se împart între joburi, propria afacere (un centru de distracții pentru copii) și programul dedicat fostului mijlocaș.

În timpul liber, băieții lui Sabou mai au însă o activitate desfășurată ca hobby: un canal pe youtube, living4football, unde postează periodic imagini-exemplu despre cum să faci anumite trucuri sau cum să-ți dezvolți diferite calități ca fotbalist. O parte dintre mini-producții sunt abordate și în tentă umoristică.

„Câștigăm câteva sute de euro pe lună”

Sunt zeci de filmulețe de câteva minute în care frații Sabou prezintă lucruri de genul:

  • Cum să protejezi balonul ca atacant și ca fundaș
  • 7 metode de a-ți dribla adversarul
  • Cum să joci ca Busquets; mișcările defensive de bază
  • Cum să fii o aripă inteligentă: cazurile Salah și Mane
  • 8 semne că antrenorul nu mai are încredere în tine
  • Cum poți lovi mingea cu capul precum Cristiano Ronaldo
  • 8 reguli marca Xavi pentru a fi un bun mijlocaș.

„Am pornit pur și simplu din pasiune acest vlog. A fost ideea lui Alejandro și am spus «de ce nu?». Ne-am dotat cu echipamente și am pornit la treabă. Nu câștigăm mare lucru prin youtube, doar câteva sute de euro pe lună. Dar banii sunt suficienți pentru a ne mai cumpăra periodic alte produse tehnice care să ne permită să ne dezvoltăm”, explică Mario Sabou.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Joacă fotbal în liga a cincea

În 2015, la puțin timp după ce au demarat proiectul, cei doi l-au invitat și pe tatăl lor să-i ajute la o filmare despre felul cum se execută loviturile libere. Trecuseră doi ani de când Marcel Sabou fusese deja diagnosticat cu ALS, dar vigoarea din picioare încă nu-i dispăruse.

De asemenea, Alejandro și Mario joacă și fotbal la o echipă din liga a cincea spaniolă. „Fratele meu e mijlocaș defensiv, un fel de Busquets. Iar eu sunt la coordonare, ofensiv, după modelul Xavi”, punctează mezinul familiei Sabou.

Mario joacă pe un post ofensiv în liga a cincea spaniolă
Familia Sabou reunită la o cină
  • 54.000 de abonați are canalul de youtube al fraților Sabou

Îți place fotbalul? Îți place umorul? Înseamnă că ar trebui să știi că fotbal Ă umor ă rezultatul perfect. Am creat acest canal cu scopul de a învăța în special despre fotbal, dar am considerat că trebuie să adăugăm subiectului și o notă de umor.

Pasaj din prezentarea vlogului fraților Sabou:

Citeşte şi:

Fostul ministru al Sportului, acuzat de violență conjugală! Fosta soție arată certificatul medico-legal, el amenință: “O dau în judecată”

Scenariu demn de Tăcerea Mieilor. Cum și-a transformat Dincă locuința în închisoare. Interceptări în dosarul Caracal

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile