Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > ”Capdevila, campion mondial cu Spania, e amicul meu” / GALERIE FOTO

”Capdevila, campion mondial cu Spania, e amicul meu” / GALERIE FOTO

[gallery ids="1387453,1387456,1387452,1387454,1387455,1387451,1387457,1387458,1387459,1387460,1387461,1387462,1387463,1387464,1387465,1387466,1387467,1387468"]

Luis Garcia, Elano, Del Piero, Pires, David James, Ljungberg, Capdevila, Trezeguet. Toate aceste stele au jucat în India Super Liga (ISL). Acolo a evoluat și cehul Tomas Josl (30 de ani), fundașul stânga transferat în această vară în Giulești. A bifat 6 prezențe pentru NorthEast United, din Guwahati. ”Eram echipa regiunii din nord estul Indiei, la meciuri venea lumea ca la balamuc din 8 state ale țării”, spune fotbalistul.
 
”A fost o experiență incredibilă. Am fost coleg cu Joan Capdevila, campion mondial cu Spania, cu portatul grec Alexandros Tzorvas, cu Miguel Garcia, cu Koke. Iar adversari erau alți fotbaliști care au jucat în Liga Campionilor, au fost la Mondiale sau au câștigat Cupa Africii pe Natiuni. Pur și simplu a fost o competiție plină de stele. Cu Capdevila am rămas în relații strânse. E prietenul meu„, a declarat Josl, care s-a obișnuit la viața din Indiafără probleme.

„A fost î
ncă experiență în viață. Când am zburat spre India, am avut lacrimi în ochi în avion: ” Ce voi face acolo?„. Dar m-am acomodat. Chiar dacă sunt diferențe imense în ceea ce privește nivelul de trai… Am văzut bogați, dar și săraci, diformi, copii a căror singură bucurie era să se joace în gunoi”, povestește Josl.

Antrenori de fitness, 4 maseuri, fizioterapeuți…

Condițiile la NorthEast United erau excepționale: ”Avem antrenor de fitness, patru maseuri, fizioterapeuți și alte persoane  în staff, care aveau grijă de noi ca de niște bibelouri. Condițiile au fost absolut de top. Am fost cazat la un hotel de cinci stele, cu o de lux, cu SPA, sală de gimnastică și de recuperare. Foarte important este faptul că aveam restaurant cu preparate europene. De specilitățile lor, insecte și ce mai prăjea, de carnea de câine sau ce-o fi fost, nu m-am atins”.

Meciurile, în direct pe 7 posturi tv!

Fiecare meci a fost difuzat pe șapte posturi de televiziune. Dădeam interviuri la câte 10 reporteri”, rememorează Tomas. ”Nu am avut probleme nici cu zăpușeala, am prins și 40 de grade Celsius la prânz. Dar partidele le jucam seara, la ora 19.00, era perfect, 26-28 de grade! Iar antrenamentele le aveam la 10 dimineață”.

”Patronul era actor la Bollywood”

Fost jucător la Jihlava (Cehia), Ruch Chorzow (Polonia) sau Tatran Prešov (Slovacia) explică: ”Ideea primului sezon a fost să atragem oameni la stadion și cred că am reușit. Proprietarul clubului era un celebru actor de la Bollywood, o icoană în  India. Am fost invitat la un show TV, am făcut promo-uri pentru filmele lui. Pur și simplu nu am avut timp să mă plictisesc.Josl a ajuns în India, după ce și-a terminat contractul cu Jihlava: ”Am ales India fiindcă m-am gândit pot câștiga niște bani astfel încât să am o pensie liniștită. În Cehia, se câștigă bine la Sparta sau Plzeň. atât. Sincer? În cele trei luni în India am încasat la fel de mult ca-n doi ani de carieră în Cehia”. Josl a încasat 150.000 de euro în cele trei luni în India.
Chiar dacă NorthEast a terminat ultima în Superliga indiană (14 meciuri, 3 victorii, 6 egaluri, 5 eșecuri), ratând play-off-ul competiției (câștigată de Atletico de Kolkata), Josl consideră că nu a fost o experiență fotbalistică ratată.

Legat de depărtarea față de familie, Josl spune că ținea legătura cu cei dragi prin intermediul internetului: Soția m-a sfătuit să plec în India, spunea că am o șansă unică. ”Se apropie finalul carierei tale, poți lua bani buni”, mi-a zis”. Deși ar fi dorit să continue în China, Josl a ales să vină la Rapid. Probabil, la București își va aduce și consoarta.

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”
Recomandări

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”

 

Am fost într-o excursie împreună cu băieții indieni din lot la Seven Sisters Cascada. Peisajul e de o frumusețe rară. Am ajuns la o grădină zoologică din apropiere, am văzut sărbătorile ce încep 2 octombrie, ziua de naștere a lui Mahatma Gandhi. Am fost la biserici, unde am asistat la ceremonii religioase tradiționale”.

”Nivelul era ok, jucătorii europeani erau sarea și piperul. Localnicii sunt tehnici, dar avea nevoie de lecții de tactică”.

 

Close
Închide
  Close