Mergi direct la conținut »
Ce au spus Simona Halep și antrenorul Darren Cahill unul despre celălalt: ”Nu poți controla totul”. Azi, la ora 12, constănțeanca are meci cu Zarina Diyas
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Ce au spus Simona Halep și antrenorul Darren Cahill unul despre celălalt: ”Nu poți controla totul”. Azi, la ora 12, constănțeanca are meci cu Zarina Diyas

Ce au spus Simona Halep și antrenorul Darren Cahill unul despre celălalt: ”Nu poți controla totul”. Azi, la ora 12, constănțeanca are meci cu Zarina Diyas

Simona Halep și antrenorul ei, australianul Darren Cahill, au vorbit la Roland Garros unul despre celălalt, felul în care colaborează, cum se ajută, cum interacționează și cum se distrează. Simona joacă azi, de la ora 12.oo, împotriva Zarinei Diyas, din Kazahstan (locul 90 în ierarhia WTA) pentru calificarea în turul trei la Roland Garros.

De Octavian Cojocaru,

Simona susține că australianul a ajutat-o să-și construiască un mental de fier, antrenorul o laudă că este o persoană pozitivă.

„Cred că cel mai important aspect pe care l-am îmbunătăţit datorită lui Daren este mentalul. El îmi spune cum să gestionez toate situaţiile. De asemenea, tactic, îmi spune cum să joc, iar momentele în care putem discuta în timpul meciurilor mă ajută mult. Darren mă învaţă multe lucruri despre tenis, dar şi despre atitudinea de pe teren, care nu a fost cea mai bună în unele meciuri. Dar atunci când joci sub presiune, nu poţi controla totul. Însă acum sunt bine şi muncesc pentru a deveni din ce în ce mai puternică”, a spus constănțeanca după victoria în fața japonezei Nao Hibino.

Invintat la Radio Roland Garros, Darren Cahill a explicat cum decurge colaborarea cu Simona. „Totul pornește de la încredere, iar titlul de la Madrid a ajutat-o mult. Până la urmă, e și treaba antrenorului să-l facă pe jucător să se relaxeze, să gândească pozitiv. Și aici am noroc pentru că Simona e în proporție de 98 la sută o astfel de persoană„, a spus australianul.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Antrenorul trebuie să livreze și mesaje mai puțin convenabile. După turneul de la Roma am stat de vorbă și i-am transmis unele lucruri mai dure. Uneori, antrenorul poate să nu aibă dreptate, vede lucrurile din afara terenului. Simona înțelege foarte bine, e un talent extraordinar și o persoană minunată”, a mai precizat Cahill.

În ultimul an engleza ei s-a îmbunătățit și prinde umorul meu. Cred că are ceva de australiancă în interiorul ei. Simona e aromâncă. O cultură care se construiește în jurul locului unde s-au născut, cu greu pleacă de acasă, iar legătura ei cu familia e foarte importantă. E foarte asemănătoare cu cea australiană. Și nouă ne place să rămânem în locul în care ne-am născut și să fim aproape de familie”, a mai dezvăluit tehnicianul de la Antipozi.

„Pentru mine treaba antrenorului se întâmplă înainte de intrarea pe teren. Noi trimitem jucătorii în luptă având la dispoziție planul A, planul B și planul C, dacă nici unul nu merge e greu să rezolvi ceva în cele câteva secunde pe care le ai la dispoziție. Dacă antrenorul își face treaba în mod eficient, el trebuie să-și învețe elevul să se antreneze singur. La un moment dat Simona ajunsese să se bazeze prea mult pe mine în timpul partidelor. La Madrid, am coborât doar de două ori să vorbesc cu ea”, a încheiat Darren Cahill.

Close
Închide
  Close