ACTUALIZARE 8 iunie. A început prima ediție a competitiei PRO-AM Golf for Everyone, la Clubul de Golf Profesor Paul Tomiță din Pianu de Jos (jud Alba), primul teren de golf din țară. 16 jucători profesionisti de golf vor juca în flight-uri cu câte 4 jucători amatori, acordându-se cecuri pentru categoria pro în valoare totala de 6.000 euro și premii atrăgătoare pentru categoria amatori, fondul total de premiere depășind 10.000 euro.  

Jucatorii profesionisti de top înscriși în competiția lansată de Asociatia Golferilor Profesioniști sunt: Dimitri Chaynes, Austin Curtis, Mus Deboub, Duncan Muscroft, Stephan Nussbaum, Gustavo Barrios Rivas, Peter van der Toch, Andrei Badita, Dragos Bădiță, Ovidiu Brebene, Radu Cârtina, Iulian Coman, Daniel Ionescu, Gheorghe Luță,  Mircea Stoica și Gabriel Toader.

Competiția a început vineri, 8 Iunie, la ora 6:00, prin antrenamentul celor 80 jucptori pe terenul Clubului de Golf Profesor Paul Tomiță și se încheie la ora 18:00, după care jucătorii se reunesc în ședința tehnică pentru a fi trase la sorți flight-urile și a li se explica formatul și regulile.

Sâmbătă, 9 iunie, este ziua decisivă. La ora 9:30, competitia va fi deschisă de catre reprezentanții Asociației Golferilor Profesioniști și Clubul de Golf Profesor Paul Tomiță alături de oficialități locale. La ora 10:00 se da startul, făcându-se o pauză pentru masa de pranz. Spectatorii au acces pe teren pe o suprafață delimitată și pot lua prânzul alături de jucători. După ora 16:00, competiția se declară încheiată, rezultatele urmând a fi anunțate în cadrul festivitățtii de premiere. Se vor acorda trei trofee pentru jucătorii profesioniști și 16 pentru echipele de amatori.

Duminică, 10 iunie, vine rândul juniorilor pentru care Asociația Golferilor Profesioniști a creat competiția Golf for every Kid, etapa Kids Golf Tour Romania, Ediția I, concurs organizat de GolfLab.
——–

Este prima ediție a acestei competiții, care se dorește o tradiție de acum încolo, iar alegerea primului teren de golf privat din inima țării drept gazdă nu e întâmplătoare. În anul centenar aducem astfel tribut marelui Paul Tomiță, cel care a adus acest sport în atenția românilor.

”Pe terenul de golf e loc pentru toată lumea”

Asociația Golferilor Profesioniști organizează între 8 și 10 iunie prima competiție din seria Pro-Am Golf for Everyone la Golf Club Paul Tomița.

”De domnul Paul Tomiţa mă leagă amintiri puternice și frumoase. Cu exact 50 de ani în urmă, în 1968, i-am devenit copil de mingi la Clubul Diplomatic și cady timp de 10 ani. Am învățat multe lucruri frumoase de la dânsul și de aceea va rămâne mereu în amintirea mea ca un om absolut deosebit. O bună parte dintre jucătorii de golf din România au avut instructori români (Răzvan Costescu, Gabi Toader, Ovidiu Brebene, Marius Popescu, Daniel Ionescu, Mircea Stoica, Gabi Iuşanu, Andrei Bădiţă, Nelu Boncu etc). Consider un gest de recunoștință faţă de aceştia, pentru aportul la dezvoltarea golfului în România, existenţa unei categorii PRO-AM la turneele organizate, pentru a da posibilitatea tuturor să concureze. Golful e un sport nobil și așa trebuie sa rămână, iar pe terenul de golf e loc pentru toată lumea. Bucuraţi-vă de loviturile frumoase!” spune domnul George Luță, instructor golf, care participă si la Pro-Am Golf for Everyone.

Ce face special aceasta competiţie este faptul că se desfășoară pe durata a 3 zile, reunește jucători profesioniști și amatori care vor juca împreună formând echipe mixte, se bucură de o numeroasă participare internațională și introduce o structură de premiere unică. Se vor acorda premii în bani pentru categoria pro în valoare totală de 6.000 euro și premii foarte atrăgătoare pentru categoria amatori, fondul total de premiere depășind 10.000 euro. 

“Jucători de top şi-au confirmat deja prezenţa la categoria pro, amintesc doar câteva nume: Austin Curtis, Mus Deboub sau Duncan Muscroft; însă avem participanți din 8 țări cu experiență competițională la cel mai înalt nivel. Sunt convins că prin calitatea jucătorilor profesioniști români și străini care și-au confirmat deja prezența, combinat cu formatul interactiv pe care l-am ales pentru concurs și evenimentele planificate pe durata celor 3 zile, jucătorii se vor simți extraordinar. Nu pot decât să sper că publicul român ne va vizita în număr cât mai mare”, declară David Foster, Președintele Asociației Golferilor Profesioniști.

Pe lângă posibilitatea de a urmări evenimentul, organizatorii oferă participanților posibilitatea de a lua masa sau de a lăsa copiii la locul de joacă special amenajat pentru ca cei mici să se joace de-a golful. În ultima zi de eveniment, pe 10 Iunie, se va desfășura consursul Golf for every Kid, etapă în Kids Golf Tour România ediția 2018, precum și workshop-uri pentru golferii profesioniști sau amatori. 

”În România golful este un sport secret. Nu cred că-l practică mai mult de 1000 de oameni. M-am întrebat de ce şi după ce m-am uitat în Bulgaria (care, în principiu, era mai puţin dezvoltată ca ţara noastră) şi am văzut câte terenuri au construit în ultimii 20 ani, am descoperit cauza: sunt mai emancipaţi ca noi. Sună ciudat, nu-i aşa? Pare chiar un neadevăr. Dar e adevărat. Ştiţi de ce? Golful e un parametru al evoluţiei. Dacă-ţi merge mai bine, dacă dezvolţi turismul, agricultura şi infrastructura începi să joci golf. Aşa e astăzi în Bulgaria. Sigur că nu e încă Anglia sau Noua Zeelandă, dar a început drumul… Noi batem pasul pe loc, în aşteptarea conducătorilor care vor învăţa golf. Deocamdată nu-i avem. Şi chiar dacă golful se poate învăţa şi la 55 ani (la această vârstă l-am învăţat eu), nu sunt şanse ca emanciparea să se lipească de ei. Pentru simplu motiv că nu-i interesează viitorul. Aşa că nu ne rămâne decât să continuăm să jucăm golf, noi cei vreo o mie, ca să uităm de prezentul nostru. Trist”, declara Mihai Tatulici, jurnalist.

La eveniment a fost invitat și selecționerul naționalei de fotbal a României, Cosmin Contra, pasionat și bun jucător de golf.

Citiți și

Cosmin Contra joacă golf la turneul de la Teleac, alături de prințul Dimitrie Sturza

Instanța îi permite lui Dinu Pescariu să plece din țară, pentru două turnee de golf

FOTO&VIDEO/ Klaus Iohannis a inaugurat un club de golf unic în România. „Prin această facilitate, ajungem pe harta golfului mondial”

Club de golf unic în România deschis la Ciugud, în Alba. Vezi unde merge preşedintele Iohannis în weekend – FOTO

Cornel Dănilă a câștigat cea mai disputată ediție a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon. A fost nevoie de joc suplimentar / GALERIE FOTO

Cupa Academiei de Golf Demis Papillon. Ediția a noua va avea loc la Clubul Diplomatic, pe 16 septembrie 2017

EXCLUSIV Țiriac, propunere fără precedent împotriva pandemiei COVID-19: „Du-te în junglă dacă vrei asta!”
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV Țiriac, propunere fără precedent împotriva pandemiei COVID-19: „Du-te în junglă dacă vrei asta!”
Adevărul despre despărţirea Andreei Bălan de Tiberiu Argint. Artista ar fi făcut un scandal monstru
Playtech.ro
Adevărul despre despărţirea Andreei Bălan de Tiberiu Argint. Artista ar fi făcut un scandal monstru
Antrenoare însărcinată, atacată de un urs în faţa a zeci de copii terifiaţi, în timpul unui spectacol de circ din Rusia
Observatornews.ro
Antrenoare însărcinată, atacată de un urs în faţa a zeci de copii terifiaţi, în timpul unui spectacol de circ din Rusia
Horoscop 18 octombrie 2021. Săgetătorii au multe de învățat, rapid, din mers, ca să poată recupera ce au pierdut
HOROSCOP
Horoscop 18 octombrie 2021. Săgetătorii au multe de învățat, rapid, din mers, ca să poată recupera ce au pierdut
Românii fac cozi la vaccinare: “Merg cu soțul, l-am convins. Nu suportăm să fim închiși”
Știrileprotv.ro
Românii fac cozi la vaccinare: “Merg cu soțul, l-am convins. Nu suportăm să fim închiși”
Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate, risc ridicat". "Diagnosticul" medicului a bulversat-o
Telekomsport
Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate, risc ridicat". "Diagnosticul" medicului a bulversat-o
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021
PUBLICITATE
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021