Maria Sharapova (2016)
Cu șase ani în urmă, Maria Sharapova era implicată într-un scandal similar după ce a fost depistată pozitiv pentru meldonium, un medicament care este folosit pentru afecțiuni cardiace, potrivit GSP.
Sharapova a recunoscut că a folosit medicamentul pe bază de rețetă timp de peste zece ani din cauza susceptibilității ei la gripă, a tratamentului pentru simptomele diabetului și a deficitului de magneziu. Medicamentul a fost adăugat pe lista substanțelor interzise cu mai puțin de o lună înainte de testul pozitiv al sportivei.
În urma unei investigații efectuate de Curtea de Arbitraj pentru Sport în octombrie 2016, suspendarea rusoaicei a fost redusă de la doi ani la 15 luni după ce s-a constatat că nu a existat nicio intenție de a trișa și nicio vină semnificativă în numele ei.
Martina Hingins (2007)
Martina Hingis a fost testată pozitiv cu Benzoylecgonine, o substanță similară cocainei, potrivit The Telegraph. Federația Internațională de Tenis (ITF) i-a dat lui Hingis o suspendare de doi ani din tenisul profesionist, care a început la 1 octombrie 2007, împreună cu pierderea clasamentului său mondial și o amendă de peste 120.000 de dolari.
Hingis a contestat decizia, cu toate acestea, aceasta a fost respins de ITF, deoarece ea anunțase deja o retragere din sport.
Hingis și-a menținut nevinovăția declarând că nu a consumat niciodată cocaină și, ulterior, a efectuat un test privat de droguri care a dat rezultate negative.
Andre Agassi (1997)
De 8 ori câștigător de Grand Slam, Andre Agassi a primit un test pozitiv pentru consumul de metamfetamină. O investigație comună desfășurată de Agenția Mondială Antidoping (WADA) și Asociația Profesionistă de Tenis (ATP World Tour) a dispus o suspendare de trei luni. Cu toate acestea, pedeapsa nu a fost pronunțată oficial după ce Agassi a dat vina pentru rezultatul pozitiv pe o băutură pe care a consumat-o.
În 2009, Agassi a șocat lumea tenisului după ce a recunoscut, într-o carte autobiografică, a folosit droguri recreative și a mințit ATP pentru a scăpa de suspendare, potrivit Reuters.
Marin Cilic (2013)
Croatul Marin Cilic a fost testat pozitiv cu niketamidă, un stimulent utilizat pe scară largă care afectează funcția respiratorie prin creșterea fluxului sanguin și a aportului de oxigen în organism. El a fost suspendat 9 luni ca urmare a nivelul redus al substanței găsită în organism, potrivit New York Times.
El a negat că a luat medicamentul în mod deliberat, declarând că substanța era conținută în tabletele de glucoză care au fost achiziționate de la o farmacie în timp ce participa la un turneu în Franța.
El avea să revină cu succes în tenisul profesionist și a câștigat US Open în 2014.
Richard Gasquet (2009)
Francezul Richard Gasquet a primit un rezultat pozitiv pentru consumul de cocaină. Gasquet a negat utilizarea intenționată a drogului, invocând că ar fi putut fi expus la substanță după ce a sărutat o femeie într-un club de noapte din Miami. El a scăpat fără suspendare, potrivit The Guardian.
Viktor Troicki (2013)
Sârbul a refuzat să participe la un test de sânge obligatoriu efectuat de Federația Internațională de Tenis (ITF). Ca parte a programului anti-doping din 2013 administrat de organul de conducere, este obligatoriu ca, la cererea personalului ITF, jucătorii să furnizeze în și/sau în afara competiției teste de sânge și urină.
Troicki a declarat că nu a fost de acord cu testul, deoarece era bolnav când a fost chemat și suferă și de fobie de ace, dar, cu toate acestea, el a furnizat proba obligatorie de urină. ITF a emis o suspendare de18 luni din cauza nerespectării reglementărilor antidoping, potrivit BBC.
Simona Halep (2022)
Simona Halep a anunțat că a fost testată pozitiv pentru Roxadustat, o substanță interzisă în tenisul profesionist, la US Open 2022, competiție care s-a desfășurat în august. Sportiva, care neagă că s-a dopat, a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, dar nu este clar pentru ce perioadă.