Mergi direct la conținut »
Certați cu patronul, fanii și gloriile lui Dinamo Zagreb au o echipă de futsal. 10.000 de oameni la meciuri!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Certați cu patronul, fanii și gloriile lui Dinamo Zagreb au o echipă de futsal. 10.000 de oameni la meciuri!

Certați cu patronul, fanii și gloriile lui Dinamo Zagreb au o echipă de futsal. 10.000 de oameni la meciuri!

Dacă la meciul cu Petrolul (2-1), din play-off, tot au venit 6.000 de oameni la meci, la partida cu Astra, de joi, din grupa D a Ligii Europa (ora 20.00, Pro TV),  sunt așteptați cel mult 4.000. Galeria lui Dinamo Zagreb, celebra ”BBB” e în scandal cu președintele și boicotează toate partidele. Zdravko Mamici își aduce la meci o galerie a lui, plătită.

Iar fanii vechi ai clubului, coordonați de Tomo Sokota, Igor Biscan, Dario Simici și alte foste glorii ale titratei grupări croate, au fondat o altă societate. Și au înființat o echipă de futsal. La meciurile acestei echipe, desfășurate pe arena de hochei pe gheață Salata, din Zagrebul vechi, asistă 9-10.000 de oameni. Noul sezon începe în două săptămâni.

În video, atmosfera de la un meci amical, disputat pe 6 septembrie, la prezentarea oficială a lotului

”Visul lor e să creeze un nou Dinamo, din cauză că actualul club, cel ce are palmaresul, nu poate fi scos din mâinile lui Mamici”, explică ziaristul Dubravko Milicici.

Echipa fanilor și a gloriilor speră să reușească să obțină și palmaresul, care cuprinde 16 titluri, 12 Cupe și 5 Supercupe ale Croației, 4 titluri și 7 Cupe ale fostei Iugoslavii, Cupa Balcanică (1976) și Cupa Orașelor Târguri, viitoarea Cupă UEFA (1977).

Tomo Sokota (37 de ani, ex Benfica sau FC Porto) și Igor Biscan (36 de ani, ex Liverpool sau Panathinaikos) au decis să joace pe gratis la această nouă echipă, botezată MK Dinamo Zagreb.

Close
Închide
  Close