Mergi direct la conținut »
Chris Froome a primit trofeul Bicicleta de Aur pentru a treia oară în cariera sa
Sport Libertatea > Sport > Chris Froome a primit trofeul Bicicleta de Aur pentru a treia oară în cariera sa

Chris Froome a primit trofeul Bicicleta de Aur pentru a treia oară în cariera sa

Chris Froome a primit trofeul Bicicleta de Aur pentru a treia oară în cariera sa. Ciclistul britanic, câștigătorul edițiilor din acest an ale Turului Franței și Turului Spaniei, a fost premiat pentru a treia oară în cariera sa cu prestigiosul trofeu Velo d'Or, atribuit celui mai bun ciclist al anului, informează agenția EFE.

Rutierul născut în Kenya a mai obținut acest premiu în 2013 și 2015, iar anul trecut s-a clasat pe locul secund, după campionul mondial slovac Peter Sagan.

Prin această nouă distincție, Chris Froome l-a egalat pe spaniolul Alberto Contador, care a câștigat la rândul său de trei ori trofeul Velo d’Or, în 2007, 2009 și 2013, informează Agerpres.

„Este o onoare să primesc acest premiu. A fost un sezon foarte special, de care îmi voi aminti tot restul vieții”, a adăugat Froome, liderul echipei britanice Sky, care a primit trofeul din mâinile fostului ciclist francez Bernard Hinault, marți la Paris, cu ocazia prezentării traseului ediției 2018 a Turului Franței.

Citește și: EXCLUSIV / VIDEO: La 10 ani de la moartea Elodiei, în ”apartamentul groazei” nu locuiește nimeni. Foștii vecini ai lui Cioacă explică ce s-a întâmplat

Close
Închide
  Close