MENIU CAUTĂ

Cine e noul selecționer al naționalei masculine de handbal. Manuel Montoya Fernandez a fost prezentat

Distribuie

Cine e noul selecționer al naționalei masculine de handbal. Manuel Montoya Fernandez a fost prezentat. El îi succede altui iberic, Xavi Pascual.

Tehnicianul spaniol Manuel Montoya Fernandez a fost prezentat vineri ca noul selecţioner al naţionalei masculine de handbal a României, într-o conferinţă de presă la sediul FRH.

Montoya Fernandez îl înlocuieşte pe compatriotul său Xavier Pascual Fuertes, care a încheiat pe cale amiabilă colaborarea cu FRH, pe 13 iunie, după barajul cu Macedonia, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019.

Primul meci oficial pentru Manuel Montoya Fernandez va fi la sfârşitul lunii octombrie, în deplasare cu Franţa, în cadrul grupei 6 preliminare de calificare la CE 2020

Noul selecţioner este născut în Barcelona şi a fost recomandat chiar de fostul antrenor al României, Xavier Pascual. Montoya (59 ani) este liber de contract, iar în 2012 a fost la JO de la Londra, unde a încheiat pe locul 7 cu naţionala Spaniei, din postura de antrenor secund. Catalanul a câştigat de două ori Cupa EHF, cu Granollers în 1995 şi 1996, şi mai are alte cinci prezenţe cu Spania la turneele finale. Montoya a obţinut titlul de campion mondial în 2013, tot ca antrenor secund. E doctor în Educaţie Fizică şi Sport şi profesor universitar la Institutul de profil din Barcelona. Montoya a fost secundul lui Valero Rivera şi în Qatar, ajungând cu această naţională în sferturile JO 2016. A câştigat medalia de argint la Mondialul din 2015.

Xavier Pascual semnase pe 6 iunie 2016 un contract pe patru ani cu FRH, cu obiectivul final de a califica naţionala masculină la Jocurile Olimpice din 2020. El a fost nevoit să renunţe la echipa naţională din cauza condiţiei puse de echipa FC Barcelona, pe care o pregătea în paralel.

Duel la sânge între Vâlcea și Craiova, în Liga Națională de handbal feminin. ”Să mă suspende 10 etape! Când i-au rupt clavicula, n-au văzut”

Dinamo – Elverum 26-24, în Liga Campionilor la handbal masculin 2018-2019

 

Comentarii