De Daniel Conțescu,

Dacă Ilie Năstase susține în toate declarațiile publice că s-ar apuca de antrenorat doar dacă i-ar cere copiii săi sau băiatul Nadiei Comăneci, s-a născut curiozitatea cine l-a readus pe teren pe ”Țiri”, 80 de ani, cel care în trecut a pregătit nume precum Boris Becker, Guillermo Vilas și Marat Safin.

Numele elevului este Alex Coman, s-a născut pe 15.01.2005, la Craiova, acolo unde se și antrează cu Alex Banciu. Este numărul 1 în clasamentul european U14, ocupând această poziție de la începutul lunii martie 2019.

Are tată bugetar

Puștiul provine dintr-o familie simplă. Tatăl copilului este bugetar, iar mama activează în vânzări, la o companie de cosmetice. Juniorul mai are o soră, Andreea, 8 ani.

Delia Coman, mama sportivului, povestește cum a ajuns fiul său la Stejarii Country Club, ca să ia lecții de la Țiriac:

”Alex a fost invitat de domnul Țiriac să stea de vorbă cu el, după rezultatele obținute la Campionatele Europene U14, desfășurate la Most, în Cehia, acolo unde a luat medalia de aur și cea de bronz, în probele de dublu și de simplu. Cum Alex nu pleacă nicăieri fără rachete, domnul Țiriac a vrut să îl vadă pe teren ce nivel de joc are. Pentru un copil, ceea ce a făcut domnul Țiriac reprezintă ceva deosebit… Un gest frumos, pe care orice copil l-ar aprecia și care reprezintă o motivație suplimentară.

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e
Recomandări

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e

Am rămas plăcut impresionați de acest lucru… Domnul Țiriac i-a dat câteva sfaturi lui Alex, stând pe tot parcursul celor două ore, cât a durat acel antrenament în teren, în spatele lui, fapt ceea ce pentru un junior este un lucru extraordinar.

De 10 ori campion național al României

”Alex este de 10 ori campion național al României, la toate categoriile de vârstă la care a participat. Ultimele titluri nationale le-a câștigat anul acesta, la Campionatele Naționale de Vară U14, când a luat locul 1, atât la simplu, cât și la dublu. Începând cu anul 2017, este jucătorul nr.1 în lotul național al României, la această categorie de vârstă. În luna februarie 2019, a obținut titlul de vicecampion european din postura de rachetă nr. 1 în lotul U14 a Romaniei. În clasamentul național, Alex este nr.1 atât la U14, cât și la U16. Iar în cel european este nr.1 de peste 15 săptămâni, începând cu luna martie. La Campionatele Mondiale de săptămâna trecută, a reușit o victorie importantă în fața jucătorului nr.2 din clasament, cehul Vojtech Petr, campionul european și mondial en-titre, trecând de acesta cu scorul de 6-1, 7-5”,

Delia Coman, mama lui Alex

Alex îmbină cu succes sportul și școala. A absolvit Gimnaziul cu media generală 10 pe cei 4 ani de studii. La examenul de Capacitate, a luat media 9.62, fapt ce i-a permis intrarea la un colegiu de renume din Craiova, la profilul Mate-Info, fiind al 4-lea admis în ordinea mediilor. Materiile preferate sunt matematica și engleza.

Familia Coman, la ziua lui Alex

”Tenisul este un sport accesibil din punct de vedere al costurilor, atunci când este făcut pentru mișcare și de plăcere. Când însă treci la nivel de performanță, tenisul este foarte selectiv… Veniturile unei familii normale din România nu pot asigura partea financiară necesară practicării tenisului la nivel de performanță, un sport în care anual bugetele unui junior de 14 ani depășesc sume de 20.000 de euro și cresc progresiv în fiecare an.

Ca urmare a nivelului său, Alex are în acest moment un contract cu un sponsor tehnic de 3 ani de zile, care îi asigură partea de echipament, rachete, racordaje, încălțăminte etc… Costurile mari însă sunt reprezentate de turnee: deplasări, cazare etc…

Un turneu poate a ajunge la costuri de 1500-2000 euro. La nivelul U14, în următorii ani, când turneele nu vor mai fi doar în Europa, aceste costuri se vor multiplica”, mai spune Delia Coman.


Citeşte şi:

Ion Țiriac a revenit în antrenorat. S-a apucat de treabă la Stejarii, nu la federație

VIDEO | Imagini inedite de la megapetrecerea organizată de Ion Țiriac, cu ocazia aniversării vârstei de 80 de ani

”Tezele” lui Ion Țiriac, combătute. Continuă războiul de la FRT

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase