ACTUALIZARE. Antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu ar refuza o eventuală propunere din partea Federaţiei Române de Fotbal de a prelua echipa naţională.

Tehnicianul a negat că ar fi avut vreo discuţie cu oficialii FRF, precizând, însă, că ar fi dispus să treacă pe banca echipei naţionale dacă va fi ofertat: „Sunt doar zvonuri legate de echipa naţională. Nu m-a contactat nimeni până acum de la Federaţie. Dacă va fi, vom vorbi la momentul oportun. Am mai spus, echipa naţională nu se refuză, dar de aici şi până la altele e cale lungă. Acum sunt doar zvonuri lansate de cineva”, a declarat Cosmin Contra.

——

Selecţionerul de 63 de ani se va despărţi foarte probabil de naţionala României, lucru ştiut încă de pe acum de către oficialii de la FRF, care îi caută înlocuitor. Conform informaţiilor Digi Sport, pe banca naţionalei i se pregăteşte terenul actualului antrenor de la Dinamo, Cosmin Contra (41 de ani). Între oficialii FRF şi Cosmin Contra au existat deja contacte, iar tehnicianul şi-ar fi dat deja acceptul de principiu pentru a prelua banca naţionalei.

În afara faptului că preluarea naţionalei României e o oportunitate căreia nu îi poate da cu piciorul, Contra are şi motive întemeiate pentru a se despărţi de Dinamo. Campania din vară a lăsat urme, tehnicianul fiind încă dezamăgit de faptul că nu i s-a alocat un buget de transferuri mai mare. La asta se mai adaugă eliminarea din Europa, dar şi problema stadionului.

Cel mai probabil, cu tehnicianul german se va ajunge la o înţelegere amiabilă, după ratarea calificării la Mondial. Contra nu va avea probleme în a obţine dezlegarea de la Dinamo.