Mergi direct la conținut »
CSU Craiova răspunde tăios FRF. Duelul comunicatelor, după petrecerea cu înjurături la adresa rivalelor
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > CSU Craiova răspunde tăios FRF. Duelul comunicatelor, după petrecerea cu înjurături la adresa rivalelor

CSU Craiova răspunde tăios FRF. Duelul comunicatelor, după petrecerea cu înjurături la adresa rivalelor

Fotbaliștii de la CSU Craiova și-au înjurat rivalii la petrecerea de final de sezon, iar isprava lor a fost filmată și a ajuns pe internet. FRF a condamnat comportamentul oltenilor printr-un comunicat de presă, dar nici clubul din Bănie nu a rămas dator și a reacționat tot printr-un comunicat. 

”Recunoaștem că ne-a surprins comunicatul FRF, având în vedere că imaginile erau de la o petrecere privată. Ne-a surprins pentru că nu am văzut ca Federația să ia atitudine în situații mult mai grave și care s-au petrecut în spațiul public și ne referim aici la un jucător al echipei Naționale care, la un meci de fotbal, a scuipat un suporter pe Arena Națională. Ne referim la un eveniment de acum 3 săptămâni, când, în spațiul public, doi jucători ai Naționalei Under-21 au arătat semne obscene suporterilor Științei. Nu mai vorbim de una dintre campioanele din ultimii ani, ai cărei jucători au avut un moment similar după meciul în care au câștigat titlul. Nu am văzut nicio reacție cu privire la imaginile apărute după victoria României Under-21 cu Țara Galilor, când tricolorii s-au filmat în autocarul echipei petrecând cu manele”.

FRF a luat atitudine după ce în spațiul public a apărut un clip de 50 de secunde în care patronul Mihai Rotaru și căpitanul echipei Bancu îl acompaniază pe lăutar și scandează trivialități la adresa rivalelor Dinamo, Steaua și Rapid.

Afaceristul și internaționalul pronunță versurile injurioase, în timp ce, în plan secundar, Mateiu, Bărbuț și restul jucătorilor se mulțumesc doar să aplaude:

„Am fost în B
Suntem în A
Să-i dăm la m**e lui Steaua
Şi lui Dinamo, şi lui Rapid,
Pentru că Ştiinţa n-a murit”
versurile cântate de cei de la CSU Craiova

Federația Română de Fotbal și staff-ul echipei naționale dezaprobă total atitudinea manifestată de jucătorii și staff-ul echipei U Craiova 1948 Club Sportiv în materialul video pe care, suntem convinși, opinia publică l-a descoperit cu aceeași profundă mâhnire.

Fotbalist al echipei naționale de seniori, Nicușor Bancu are o responsabilitate în plus și trebuie să constituie permanent atât un exemplu pentru colegii mai tineri, dar și pentru generațiile de copii care practică fotbalul.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

Mesajul pe care îl propune prin acest video este unul împotriva celor mai importante valori ale fotbalului și contrar regulilor care fundamentează activitatea la loturile reprezentative.

El și toți ceilalți membri ai familiei loturilor reprezentative din imagini, fotbaliști și componenți ai staff-ului, contribuie la construirea unei imagini străine de performanță, care nu le onorează prezentul și viitorul.

Respectul față de adversarii din competiție, cu atât mai mult cu cât ei reprezintă coechipieri în cadrul loturilor naționale, reprezintă un principiu de la care niciun fotbalist nu poate abdica.


Citește și: “Gică și-a pierdut mai mult de jumătate din volumul de sânge”. Curtea de Apel din Jönköping a recunoscut că loviturile băieților l-au ucis pe român, “și acum o să mă întrebați de ce nu au primit sentința pentru omor”. În căutarea lui Gică (4)

Close
Închide
  Close