MENIU CAUTĂ
21 Feb. 2018 10:18 , de Daniel Conţescu

Cum arată un antrenament al lui Marius Copil, cel mai bun jucător de tenis al României / VIDEO

Distribuie

Cum arată un antrenament al lui Marius Copil, cel mai bun jucător de tenis al României.

Arădeanul a revenit în țară după finala de la Sofia, cel mai valoros rezultat al carierei, și, după câteva zile de odihnă, a intrat în sală, cu antrenamente în zilele de luni marți și miercuri, urmând ca joi să plece în SUA, pentru alte turnee pe hard. În București, ședințele de pregătire au avut loc în sala din incinta Federației Române de Tenis.

”Libertatea” a asistat la un antrenament complet al arădeanului. Marius Copil, care ocupă cel mai bun loc din carieră (73), lucrează în continuare cu antrenorul Andrei Mlendea, cu care are un parteneriat ce durează de doi ani. ”Am început de pe vremea când eram pe locul 220 în lume”, precizează arădeanul.

Românula rămas însă fără Daniel Tudorache, preparatorul fizic pe care l-a avut în ultima perioadă. Despărțirea a fost amiabilă. ”Nu am de ce să mă plâng. Cu Marius am colaborat foarte bine, a făcut tot ce i-am cerut, nu am ce să-i reproșez”, precizează nemțeanul.

La antrenamentul de luni, Marius a lucrat mult pentru a defini noul său stil, de joc în care mizează mai mult pe atac, cu dese veniri la fileu. Sportivul, a cărui principală armă rămâne serviciul, a ”bătut” mingea cu Mlendea, apoi a executat diagonale și lung de linie cu forehandul. Sesiunea a fost încheiată cu o serie la serviciu.

”Nu mă așteptam să am rezultate imediat cu noul stil”, spune Marius. Noul joc înseamnă mai mult efort. ”Nu mă plâng, sunt bine pregătit fizic”, dă asigurări prima rachetă a României. Copil va evolua și la dublu, alături de Florin Mergea, la dublu: ”Jocul de dublu te ajută mult la retur”.

Citește și:

Marius Copil, în cel mai bun moment al carierei. Declarația săptămânii: ”Nu sunt cel mai urât jucător din circuit”

Citește mai multe despre Marius Copil pe Libertatea.

Comentarii