Faza meciului s-a petrecut în minutul 20 şi l-a avut în prim-plan pe arbitrul Alexandru Tudor. Acesta a închis ochii la un fault din postură de ultima apărător comis de Toşca asupra lui Fatai şi l-a iertat pe stelist de eliminare.

Ambii antrenori au folosit echipe experimentale, fără mulţi titulari. Giurgiuvenii au avut un final foarte bun, în care Enache, un veritabil coşmar pentru „militari”, a dat o pasă superbă de gol şi a marcat, la rândul său, o dată. Steaua lui Gâlcă este „praf” în această primăvară. Echipa care în toamnă îşi domina clar adversarii este acum vizibil slăbită şi lipsită de idei. Singura scuză a lui Gâlcă este că a folosit o formulă de echipă experimentală. Însă jucători precum Iancu, Breeveld sau Râpă şi-au arătat încă o dată limitele.

În finala Cupei Ligii, Steaua o va întâlni pe Pandurii Târgu Jiu. Ultimul act este programat pe 20 mai, iar câştigătoarea va primi un bonus de 265.000 de euro.

 

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 90+3: GOOOL ASTRA. Enache a marcat din apropiere pentru giurgiuveni, după ce De Amorim şi Chiţu au umulit apărarea lui Gâlcă.

Min. 90: S-au arătat 4 minute de prelungire. Iancu, uşor accidentat, şi-a bătut joc de un atac al oaspeţilor, trăgând aiurea.

Min. 90: Breeveld a luat „galben”.

Min. 87: Enache a tras slab, deşi era într-o poziţie excelentă.

Min. 83: Chipciu s-a grăbit şi a tras greşit.

Min. 80: Chiţu a înscris, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Min. 73: Ultima modificare şi la giurgiuveni: a ieşit Florescu, a intrat Yahaya.

Min. 70: GOOOL ASTRA: Fatai a profitat de o gafă a lui Râpă şi a tras, iar mingea deviată de Varela s-a dus în poartă.

Min. 67: Gâlcă a făcut ultimele două schimbări: au ieşit Adi Popa şi Prepeliţă, au intrat Chipciu şi Vâlceanu.

Min. 65: A doua modificare la gazde: a ieşit „cântăreţul” Dan Spătaru, a intrat William De Amorim.

Min. 62: Fatai a reluat cu capul, peste poartă.

Min. 60: Prima schimbare şi la Steaua: a ieşit debutantul Enceanu, care a avut un randament modest, şi a intrat Cristi Tănase.

Min. 58: Prima modificare la Astra: a ieşit zambianul Tembo, cel mai bun astral de pe teren, şi a intrat Gabriel Enache. Africanul nu poate duce 90 de minute.

Min. 54: Nu se mai joacă nimic de câteva minute. Gorupec sângerează după un duel cu Enceanu.

Min. 47: Tembo a tras de la distanţă, dar şi la distanţă de poartă.

Min. 46: A început partea secundă a jocului.

Min. 45+1: Pauză la Giurgiu. Meciul a fost destul de anost. Jucătorii ambelor echipe au tras mult la poartă, dar execuţiile au fost, în marea lor majoritate, foarte slabe. Cea mai mare gafă a făcut-o arbitrul Tudor, care l-a iertat de eliminare pe stelistul Toşca, jucător care a făcut un fault la Fatai din postură de ultim apărător.

Min. 42: Adi Popa s-a accidentat şi va fi, foarte probabil, înlocuit. Spătaru a mai tras şi el un şut, direct în braţele lui Niţă.

Min: 41: Şi Florescu a tras periculos.

Min. 40: Şi Filip a încercat un şut, dar mingea s-a dus cuminte în braţele lui Lung jr.

Min. 39: Şutul lui Enceanu a fost deviat de Gorupec.

Min. 38: Şi stelistul Iancu a luat un „galben”.

Min. 37: Tembo a centrat de pe dreapta, iar Chiţu a reluat ca capul din apropiere, dar Niţă a scos extraordinar.

Min. 28: Gorupec a fost şi el avertizat pentru un fault violent asupra lui Guilherme.

Min. 27:
Astralul Tembo a luat „galben” după ce l-a faultat tare pe Filip.

Min. 24: Morais a tras din nou, dar Niţă a reţinut fără emoţii.

Min. 22: Chiţu a executat un corner, iar Găman a reluat cu capul, puţin pe lângă poarta lui Niţă.

Min. 20: Fatai a scăpat singur, a fost „cosit” de Toşca, dar arbitrul Alexandru Tudor a închis ochii, trecând cu vederea infracţiunea. Stelistul Toşca trebuia să fie eliminat!

Min. 17: Şi Junior Morais a tras defectuos dintr-o poziţie bună.

Min. 15: Enceanu, bine lansat de Iancu, a tras aiurea din poziţie foarte bună.

Min. 14:
Florescu a tras primul şut pe poartă. A fost o execuţie anemică, direct în braţele lui Niţă.

Min. 10: Prima ocazie a meciului le aparţine gazdelor. Tembo a centrat bine în faţa porţii, dar nici fatai, nici Spătaru nu au fost în stare să devieze spre poartă. În tribuna oficială sunt prezenţi şi Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea, „secunzii” lui Iordănescu la echipa naţională.

Min. 1: A început meciul. Pe stadionul „Marin Anastasovici” sunt circa 3.000 de oameni.

ASTRA GIURGIU – STEAUA 2-0

Marcatori: Fatai (70), G. Enache (90+3)

ASTRA: S. Lung jr – Gorupec, V. Găman, Ben Youssef, J. Morais – Takayuki, G. Florescu – Tembo, D. Spătaru, Chiţu – Fatai. Antrenor: Dorinel Munteanu

Rezerve: Gavrilaş – Yahaya, L. Rus, Oros, G. Enache, Al. Ioniţă II, De Amorim

STEAUA: Fl. Niţă – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Breeveld, Prepeliţă – Adi Popa, Enceanu, L. Filip – G. Iancu. Antrenor: Costel Gâlcă.
Rezerve: Arlauskis – Tamaş, Chipciu, Cr. Tănase, I. Neagu, Vâlceanu, N. Stanciu

Arbitri: Al. Tudor – A. Oniţă, G. Neacşu

….

UPDATE 18.00: Costel Gâlcă a decis să înceapă meciul-retur, de la Giurgiu, cu o formulă experimentală. Dintre titulari, doar patru sunt în mod obişnuit titulari: Varela, Guilherme, Adi Popa şi Prepeliţă. În schimb, debutează tânărul Rareş Enceanu, jucătorul transferat de la FC Braşov pentru simplul motiv că începuse negocierile cu Astra.

….

Astra și Steaua se înfruntă astăzi (ora 19.00, Look TV, Digi Sport 1 și Dolce Sport 1), la Giurgiu, în manșa secundă din semifinalele Cupei Ligii.

Steaua este cu un picior în finala competiției, după victoria cu scorul de 3-0 repurtată în fața Astrei în turul de pe ”Ghencea”. Dorinel Munteanu, antrenorul giurgiuvenilor, visează însă la o minune.

”Avem nevoie să facem un meci perfect, pentru a putea spera la ceva. Eu asta le voi cere jucătorilor. Vom pregăti meciul cu gândul că avem o șansă și, dacă va fi să putem profita de ea, nu ne vom da la o parte”, a spus ”Neamțul”, pe pagina oficială de Facebook al clubului Astra.

Deși a anunțat că adjudecarea Cupei Ligii reprezintă unul dintre obiectivele din acest sezon, Costel Gâlcă, antrenorul Stelei, este decis să menajeze câțiva titulari în partida de astăzi, de la Giurgiu. De notat că, anul trecut, ”astralii” le-au răpit steliștilor două trofee: Cupa României și Supercupa României, ambele câștigate la loteria loviturilor de departajare.

ECHIPELE PROBABILE:

Astra: S. Lung jr. – Gorupec, Ben Youssef, Găman, Junior Morais – Seto, Yahaya – Enache, Budescu, De Amorim – Fatai. Antrenor: Dorinel Munteanu

Steaua: V. Cojocaru – Luchin, Tamaș, Varela, Toșca – Breeveld, Filip – N. Stanciu, Chipciu, Cr. Tănase – Țucudean. Antrenor: Costel Gâlcă