Mergi direct la conținut »
Dasaev i-a distrus! Cuza Sport Brăila, echipa la care au jucat baschetbaliștii americani înjunghiați într-un club de noapte, s-a desființat. Ajunseseră să piardă și la 119 puncte diferență
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Dasaev i-a distrus! Cuza Sport Brăila, echipa la care au jucat baschetbaliștii americani înjunghiați într-un club de noapte, s-a desființat. Ajunseseră să piardă și la 119 puncte diferență

Dasaev i-a distrus! Cuza Sport Brăila, echipa la care au jucat baschetbaliștii americani înjunghiați într-un club de noapte, s-a desființat. Ajunseseră să piardă și la 119 puncte diferență

Pe 8 ianuarie, clubul de baschet Cuza Sport Brăila  a anunţat Federaţia că retrage din competiţie echipa de seniori. Meciul programat pe 12 ianuarie cu  ABC Athletic Constanţa nu se va mai disputa.

Echipa de seniori a clubului brăilean Cuza Sport s-a retras oficial din Liga Naţională. Preşedintele grupării sportive brăilene a făcut eforturi disperate în ultimele luni pentru a găsi soluţii financiare şi a evita o astfel de situaţie neplăcută, însă toate demersurile sale au rămas fără ecou. Mai mult, nici părinţii baschetbaliştilor care au mai rămas la Cuza Sport nu mai pot să susţină financiar echipa de seniori, informează obiectivbr.ro.

În această situaţie, preşedintele Mircea Totolici a trimis o adresă către Federaţia Română de Baschet, mai precis departamentului Comisiei de Competiţii, în care arată situaţia actuală a clubului şi roagă forul de la Bucureşti să ia act de retragerea din Liga Naţională a echipei de seniori, Cuza Sport.

“Am făcut eforturi disperate, am bătut pe la toate uşile dar încercările noastre au fost sortite eşecului. Din nefericire ne-am luptat cu morile de vânt, iar echipa de seniori şi-a încheiat activitatera în Liga Naţională”, a spus cu amărăciune în glas, Mircea Totolici, preşedintele clubului Cuza Sport Brăila.

Acuzat că a stopat finanțarea grupării baschetbaliste, edilului Marian Dragomir i se cere public demisia. Ironic, Dragomir declară că se simte „vinovat” de faptul că a alocat aproximativ 800.000 de lei echipei de când a ajuns pe fotoliul de primar.

Totolici, managerul clubului, susține că Dragomir a promis, după incidentul în urma căruia doi baschetbaliști americani au fost înjunghiați, că municipalitatea va aloca 180.000 de lei ”Cuza Sport” la rectificarea bugetară din octombrie, fapt care nu s-a întâmplat, notează debraila.ro.

Înființat în 2014, clubul a promovat în Liga Națională de baschet în acest sezon. A organizat chiar turneul de promovare. Din cauza faptului că sistemul competițional tocmai s-a schimbat, echipa juca în Grupa B a Ligii Naționalei.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

După incidentul cu baschetbaliștii americani Joseph McClain, 24 de ani, și Darell Bowie, 25 de ani, înjunghiați pe 16 septembrie de interlopul Dasaev într-o încăierare într-un club de noapte, toți jucătorii importanți au părăsit echipa. Formația evolua cu juniorii și ajunsese să piardă meciurile și la 120 de puncte diferență (39-156 la CSM Mediaș, 24-104 cu Athletic Constanța, 29-126 cu CSO Voluntari etc.)!

Citiți și

Close
Închide
  Close