MENIU CAUTĂ

Daniel Dobre a ajuns în Franța, pentru a fi alături de Simona Halep. ”Nu este un om care să stea și să înghită prea mult”

Distribuie

Daniel Dobre, 50 de ani, a plecat azi în Franța, pentru a fi alături de eleva lui, Simona Halep, 27 de ani, 2 WTA. Echipa tricoloră a ajuns încă de luni la Rouen, orașul care va găzdui, sâmbătă și duminică, înfruntarea dintre România și Franța, din semifinalele Fed Cup.

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, 29 de ani, 168 WTA, care a lucrat cu Dobre, a lansat teoria că tehnicianul român este doar o ”haltă” de tranzit în cariera Simonei.

Firicel Tomai, antrenor care a lucrat cu Halep, are o altă părere. ”Simona s-a schimbat mult. Eu cred că «Brică» va rămâne în echipă cât timp Simona va ști să-l respecte. Nu este un om care să stea și să înghită prea mult. Are mult bun-simț”, a declarat, azi, ”Firi” pentru ”Libertatea”.

”Să-l lași să fie un animal!”

Ieșirile Simonei în fața lui Daniel Dobre, de la on court coaching, nu-i deturnează părerea lui ”Firi”, care consideră că sportivul are nevoie să-și elibereze tensiunea negativă și frustrările apărute în timpul meciului: ”Pe sportiv trebuie să-l lași să fie un animal, nu să se poarte fricos! Simona i-a zis să aplaude, ce a fost jignitor? Eu nu m-aș fi simțit jignit, dacă mi-ar fi făcut mie asta”.

Firicel Tomai, la antrenament                                                                    FOTO: prosport.ro

Alexandra Dulgheru îi cunoaște bine pe Halep și pe Dobre.

”Simona e destul de independentă pe teren, nu cere mult ajutor, dar învață câte ceva de la fiecare antrenor cu care a fost. Este o fire mai independentă și nu oricine poate lucra cu ea, nu acceptă pe oricine, nu poate să aibă respect pentru oricine, adică trebuie să-i câștigi respectul cumva.

Trebuie ceva care să o impresioneze și automat oferă mai mult respect și ea. E o soluție domnul Dobre, e un om foarte bun, ca om și foarte bun profesionist, dar nu știu, cred că e o soluție temporară.

Domnul Dobre mai are lucruri pe acasă, nu poate să facă deplasări prea mult, cred că o să o ajute în perioada asta pe zgură și între timp ea caută pe cineva care să lucreze non stop cu ea”, a afirmat Alexandra Dulgheru, la TV Digi Sport.

Comentarii