Mergi direct la conținut »
Dans sportiv. România, locul 6 la Campionatul Mondial de la Berlin. Au concurat 192 de perechi din 25 de țări
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Dans sportiv. România, locul 6 la Campionatul Mondial de la Berlin. Au concurat 192 de perechi din 25 de țări

Dans sportiv. România, locul 6 la Campionatul Mondial de la Berlin. Au concurat 192 de perechi din 25 de țări

România se află în fața unui nou examen mondial. Dansul sportiv românesc este în fața unei provocări uriașe.

De Daniel Conțescu,

ACTUALIZARE 24 aprilie, ora 10.30. La finalul săptămânii trecute, dansatorii sportivi români au fost angrenați în noi competiții de talie mondială, evoluția lor fiind la cel mai înalt nivel, primind aprecieri din partea specialiștilor din forul mondial al dansului sportiv, World Dance Sport Federation (WDSF). 

În primul rând, la Chișinău a avut loc Campionatul European de Tineret la secțiunea dansurilor Latino-Americane ediția 2019, la care perechea noastră Eric Nițu-Antonia Iosub a reușit calificarea în finală ocupând  locul IV în ierarhia europeană.

A două reușită românească s-a consemnat la Berlin, Germania, unde s-a desfășurat ediția 2019 a Campionatului Mondial de Seniori I la secțiunea dansurilor Standard.

La această competiție perechea formată din Adrian Nedelcu și Nicoleta Nedelcu a reușit o performanță de invidiat,  calificându-se în finală și ocupând locul VI mondial, după o confruntare cu alte 191 de perechi din 25 de țări.

Aceste victorii întăresc încă odată progresul dansului sportiv românesc și demonstrează că România este una din cele mai puternice națiuni în  dansul sportiv mondial. Aceste rezultate se alătură altor reușite ale sportivilor noștri care de nenumărate ori au câștigat campionate 

europene și mondiale, această disciplină fiind una de vârf și chiar reprezentativă pentru sportul românesc.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

De această dată sportivii de la categoria Seniori 1 sunt cei care vor flutura tricolorul într-o competiție la cel mai mare nivel.

Și asta pentru că, sâmbătă, 20 aprilie, la Berlin, Germania, va avea loc ediția 2019 a Campionatului Mondial rezervat Seniorilor 1 la secțiunea dansurilor standard, o competiție organizată și desfăsurată sub egida World Dance Sport Federation.

La acest eveniment și-au anunțat deja prezența 197 de perechi din peste 25 de țări, România fiind reprezentată de perechea Adrian Nedelcu-Nicoleta Nedelcu (CSM București – foto), campionii naționali din 2019, și Marius Momocea-Suzana Bunescu (Impetus București), perechea vicecampioană din anul în curs.

Chiar dacă va fi o ediție puternică în care sunt implicați sportivi de top mondial, perechile noastre păstrează șanse reale pentru un loc în finala Campionatului Mondial.

 
 
Close
Close
Închide