Mergi direct la conținut »
De ce a fost schimbat arbitrul Vlad Iordăchescu de la meciul Pau - Stade Francais, din sferturile Cupei Challenge la rugby: ”Au vrut să evite incidente”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > De ce a fost schimbat arbitrul Vlad Iordăchescu de la meciul Pau - Stade Francais, din sferturile Cupei Challenge la rugby: ”Au vrut să evite incidente”

De ce a fost schimbat arbitrul Vlad Iordăchescu de la meciul Pau – Stade Francais, din sferturile Cupei Challenge la rugby: ”Au vrut să evite incidente”

De ce a fost schimbat arbitrul Vlad Iordăchescu de la meciul Pau - Stade Francais, din sferturile Cupei Challenge la rugby.

Vlad Iordăchescu era primul arbitru român de rugby la un sfert de finală din Challenge Cup, duelul dintre echipele franceze Pau şi Stade Francais, de pe 30 martie, din cea de-a doua competiţie europeană valorică intercluburi.

Scandalul de la Bruxelles, de la meciul Belgia – Spania, din calificările pentru Cupa Mondială din 2019, pare că a determinat Comisia de Arbitri Rugby Europe să-l retragă de la acest joc.

Deși Federația Română de Rugby a emis un comunicat de presă în care spune altceva.

”Avand în vedere informațiile vehiculate în mass-media legate de situația fără precedent creată în jurul brigăzii de arbitri care a oficiat în meciul Belgia – Spania din Rugby Europe Championship și, mai ales, a speculațiilor în ceea ce-l privește pe cel mai titrat arbitru român al ultimilor ani, Vlad Iordăchescu, Federașia Româna de Rugby dorește să facă următoarele precizări:

  1. FRR nu primit nici un document oficial care să ateste suspendarea arbitrului Vlad Iordăchescu. Concluziile vehiculate în mass-media sunt rezultatul unor informații parțiale sau eronate, care aduc în acest moment prejudicii atât la nivel individual, cât și general în ce privește prestațiile oficialilor de meci în sportul cu balonul oval.
  2. Schimbarea lui Iordachescu din brigada care urma să oficieze sfertul de finala al Challenge Cup, dintre Pau și Stade Francais din 30 martie 2018, este legitimată de dorința organizatorilor, EPCR, de a asigura cele mai bune condiții pentru desfășurarea partidei. Luand în considerare faptul că în componența unei dintre echipe intră jucători ai reprezentativei spaniole, cât și proximitatea geografică față de Spania, meciul urmând să se dispute la Pau, pe Stade du Hameau, s-a decis inlocuirea lui Vlad Iordachescu în vederea mentinerii securității meciului și evitarea oricăror incidente.

Precizam că forul continental, Rugby Europe, va analiza vineri, 23 martie, la Poznan, atât prestația brigazii de arbitri, cât și gravele incidente disciplinare ale jucătorilor echipei Spaniei din timpul și la finalul meciului disputat duminică, 18 martie, la Bruxelles, între Belgia li Spania (n.r. 18-10, scor care a calificat România la Cupa Mondială 2019. Concluziile oficialilor Rugby Europe vor fi făcute publice”.

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne
Recomandări

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne

Desemnat cel mai bun arbitru român anul trecut, Iordăchescu a fost cel care a condus o altă partidă din Challenge Cup în acest an, dintre Zebre (Italia) şi Agen (Franţa), în faza grupelor.

Citiți și

Close
Închide
  Close