Mergi direct la conținut »
Pușcăriașul Victor Becali, vânat de executori. I se trage de la Bucșaru
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Pușcăriașul Victor Becali, vânat de executori. I se trage de la Bucșaru

Pușcăriașul Victor Becali, vânat de executori. I se trage de la Bucșaru

Victor Becali pare lovit din toate părțile. Condamnat la 4 ani și opt luni de închisoare cu executare în ”Dosarul Transferurilor” din fotbal, acesta n-a reușit scape de executorii judecătorești care îi vânează acum un teren în Capitală. Juriștii vor să-i scoată la vânzare proprietatea în contul unei datorii a omului de afaceri Dumitru Bucșaru, pe care Becali l-a girat la bancă.

Contractul de credit care acum îi dă bătăi de cap lui Victor Becali datează din septembrie 2012. La acea vreme, fostul impresar sportiv și soția sa Manuela, dar și un anume Iulian Tudor au garantat în faţa ofiţerilor bancari un împrumut pe care voia să-l acceseze Dumitru Bucşaru – fost patron al Unirii Urziceni şi cunoscut dezvoltator imobiliar. Omului de afaceri nu i-au ieşit însă predicţiile economice şi cum afacerile nu i-au mers, n-a putut rambursa băncii banii de care s-a folosit. De atunci și până acum executorii au tot încercat să recupereze măcar o parte din datoria lui Bucșaru, însă complexul imobiliar deținut de acesta în comuna 1 Decembrie din județul Ilfov a intrat în insolvență.

În aceste condiții, banca s-a îndreptat împotriva giranților. De departe, Victor Becali este cel mai vânat de executori. Cea mai nouă manevră a juriștilor vizează un teren pe care fostul agent de jucători îl deține în sectorul 1 al Capitalei. Executorii au cerut la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală acceptul pentru scoaterea la vânzare a proprietății pentru recuperarea datoriei care se ridică la 753.475 de euro, o decizie urmând să fie anunțată săptămâna aceasta.

Bucșaru e cercetat penal pentru altă țeapă similiară

Fostul patron al Unirii Urziceni este, de la începtului lunii martie, în arest la domiciliu. El este cercetat de procurori pentru mai multe infracțiuni economice. Anchetatorii susțin că omul de afaceri și partenerii acestuia au luat credit de 30 de milioane de euro pentru un proiect imobiliar, însă atunci când n-au mai putut să dea banii înapoi, ar fi vândut tot din firme, inclusiv centralele de apartement și mobila din casele construite cu banii băncii.

Close
Închide
  Close