De Cătălin Apostol,

Televiziunea are restanţe şi la stat

Situaţia TVR este agravată de faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) i-a blocat conturile operaţionale, din cauza unei datorii către bugetul de stat de 272.699.000 lei (n.r. – 61.000.000 €de euro). Totuşi, Guvernul nu are intenţia să contribuie la rezolvarea situaţiei. “TVR trebuie să ne prezinte o soluţie mie şi cetăţenilor care dau bani la taxa de televiziune cum se reorganizează în viitor, ca să nu producă acele datorii. TVR primeşte bani de peste tot şi are cea mai mare pagubă. Gândiţi-vă la o televiziune privată care ar avea acele datorii: ce făcea? Intra în faliment! Nu putem să facem regim separat”, a declarat premierul Victor Ponta.

Are şansa reeşalonării

Potrivit unor surse din TVR, n-ar exista nici un pericol ca meciurile de la Euro să nu fie difuzate. Chiar dacă postul TVR e dator vândut, iar ANAF a pus sechestru pe conturile televiziunii naţionale avute la Banca RBS, o altă bancă i-ar fi sărit în ajutor. Mai exact, această din urmă instituţie ar fi preluat scrisoarea de garanţie cu care TVR a participat la licitaţia pentru difuzarea meciurilor, asigurând forurile superioare din străinătate că există bani pentru a se putea face plăţile, ce-i drept, eşalonat.

Soluţia de avarie

În cazul în care TVR nu va mai putea difuza Euro 2012 şi Olimpiada de la Londra, o parte din evenimentele de la aceste competiţii vor putea fi urmărite la DolceSport. Această televiziune va transmite în direct şi în exclusivitate 12 meciuri din faza grupelor de la Euro, plus toate partidele din fazele eliminatorii. DolceSport va transmite şi anumite întreceri de la Jocurile Olimpice.

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur