Mergi direct la conținut »
Doi ani de la cel mai mare cutremur din fotbalul românesc. ^”Scorul” eliberări - rețineri este: 5-3! Ce au făcut toți aceștia după gratii: au scris ”lucrări științifice” și au conceput copii!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Doi ani de la cel mai mare cutremur din fotbalul românesc. ^”Scorul” eliberări - rețineri este: 5-3! Ce au făcut toți aceștia după gratii: au scris ”lucrări științifice” și au conceput copii!

Doi ani de la cel mai mare cutremur din fotbalul românesc. ^”Scorul” eliberări – rețineri este: 5-3! Ce au făcut toți aceștia după gratii: au scris ”lucrări științifice” și au conceput copii!

Pe 4 martie 2014, fotbalul românesc a fost cutremurat din temelii de verdictul din ”Dosarul Transferurilor”. Opt personaje foarte importante din „soccer-ul” autohton au ajuns după gratii în celebrul dosar legat de matrapazlâcurile constatate la 12 transferuri externe.

Transferurile în străinătate ale jucătorilor Iulian Arhire, Ionel Ganea, Cristi Dulca, Bogdan Mara, Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Nicolae Mitea, Lucian Sânmărtean, Florin Bratu, Adrian Mihalcea și Dan Alexa s-au făcut dincolo de limita legii, în toate aceste cazuri fiind folosită „o schemă” simplă. Toate aceste tranzacții s-au făcut pe mult mai mulți bani decât au fost anunțat oficial.

Cei 8 incriminați în acest dosar au primit 3 ani, 1 lună și 10 zile, cazul lui Gică Popescu, la 6 ani și 4 luni, cât au luat Ioan Becali și Cristi Borcea. Între timp, toți cei opt arestați, împreună cu alți oameni de fotbal ajunși după gratii au lansat moda „lucrărilor științifice” scrise în spatele gratiilor. George Copos a fost prins că a plagiat una dintre cărțile cu care și-a asigurat eliberarea cu 30 de zile mai devreme. Gică Popescu, Jean Pădureanu, Gigi Nețoiu și Mihai Stoica au fost următorii care au părăsit pușcăriile. Jean Pădureanu a fost singurul care a avut decența să nu vină în fața comisiei de eliberare condiționată cu o ”lucrare științifică”.

Cei șapte ”scriitori” din lotul „Dosarul Transferurilor”, împreună cu Gigi Becali, Dinel Staicu, Ioan Niculae au contribuit la „dezvoltarea” bibliotecilor cu peste 25 de volume. Borcea a mai avut o ”preocupare” după gratii: s-a iubit cu cine a prins, de la diverse angajate ale penitenciarului, până la frumoasa Valentina Pelinel, care s-a și certat cu toată familia lui Cristi Borcea pe tema paternității copilului pe care urmează să-l nască.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close