Mergi direct la conținut »
S-au dus naibii criteriile sportive! Federația internațională a decis să nu mai organizăm turneul preolimpic, oferit Danemarcei, care s-a clasat sub tricolore la Mondial!
Sport Libertatea > Sport > S-au dus naibii criteriile sportive! Federația internațională a decis să nu mai organizăm turneul preolimpic, oferit Danemarcei, care s-a clasat sub tricolore la Mondial!

S-au dus naibii criteriile sportive! Federația internațională a decis să nu mai organizăm turneul preolimpic, oferit Danemarcei, care s-a clasat sub tricolore la Mondial!

UPDATE. România a terminat pe locul 3 la ultimul Campionat Mondial de handbal feminin şi, în mod normal, i s-ar fi cuvenit să organizeze unul din cele 3 turnee preolimpice din 17-20 martie. Federaţia Internaţională a judecat însă strict economic aceste întreceri şi a decis ca grupa României să se desfăşoare ... în Danemarca, la Herning, confirmă prosport.ro!

Federaţia Internaţională de Handbal a decis să schimbe criteriile de atribuire a turneelor preolimpice. Dacă până în urmă cu 4 ani, ţările gazdă erau decise în urma locurilor 2-4 ocupate la Campionatul Mondial din anul preolimpic, acum a hotărât ca aceste turnee să fie acordate pe considerente pur economice.  Astfel, locul 3 ocupat de naţională la întrecerea încheiată duminică nu îi oferă nici un avantaj în lupta pentru calificare la Jocurile Olimpice.  Turneul preolimpic din care face parte şi România se va desfăşura în 17-20 martie 2016 la Herning, aceeaşi arenă care a găzduit o grupă şi fazele finale ale Campionatul Mondial. Aşadar, tricolorele vor fi nevoite să învingă a treia oară consecutiv Danemarca în respectiva arenă pentru a merge la Rio. Tot la Herning, România i-a suflat Danemarcei medaliia de bronz la CE 2010 şi a eliminat-o în sferturile de finală la CM 2015.

”Încă nu avem o confirmare oficială, dar dacă este aşa suntem dezamăgiţi. Din păcate, suntem încă o ţară mică, dar ne ducem acolo să ne calificăm la Jocurile Olimpice”, ne-a declarat Alexandru Dedu, preşedintele FRH.

———

Dolce Sport și www.dolcesport.ro au aflat că România are șanse tot mai mici de a organiza turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Deși inițial se credea că țara noastră va organiza turneul de calificare la JO, datorită clasării de la Campionatul Mondial de handbal, veștile nu sunt deloc îmbucurătoare.

Plasarea în grupă cu Danemarca le-ar putea strica planurile oficialilor FRH. Organizarea impecabilă a Mondialului din urmă cu câteva zile a transformat Danemarca în favorită. Confirmarea oficială este așteptată în câteva zile.

Componența turneelor preolimpice este următoarea:
Turneul 1: Olanda, Franța, Japonia, Tunisia;
Turneul 2: România, Danemarca, Uruguay, Muntenegru;
Turneul 3: Polonia, Rusia, Suedia, Mexic.
Se vor califica la Jocurile Olimpice primele două clasate din fiecare grupă.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close