Un an 2015 de coșmar se duce la culcare pentru antrenorul Dorinel Munteanu (47 de ani). O experiență eșuată la Astra Giurgiu n-a venit singură, ci însoțită de o condamnare de opt luni cu suspendare pentru conducerea unui automobil sub influența alcoolului și un divorț de răsunet. Separarea de soție ar urma să se pronunțe pe 15 ianuarie 2016. ”Munti” aruncă la coș 27 de ani de căsnicie, iar bârfele au și început să curgă pe seama lui. Una pare de domeniul SF-ului: că ar trăi cu soacra unui fost coleg de la Steaua, Daniel Oprița, iar alta, susținută de Ionel Ganea, fostul lui coleg de cameră de la națională (”bea până se pișa pe el!”), că băutura i-ar fi distrus căsnicia. Toate astea se spun despre un om perceput ca fiind un monument de decență, seriozitate și de cumpătare, pe când era jucător activ.

”Piticul” a erupt, după ce SportNews a publicat informații conform cărora băutura și o posibilă legătură extraconjugală i-ar fi ruinat familia. După o carieră exemplară și nefiind cunoscut ca un personaj depravat, ”Neamțul” a ajuns într-o situație grea: cu un divorț care stă să se pronunțe pe 15 ianuarie 2016 și fără angajament. Liderul de selecții de la echipa națională (134 de apariții sub tricolor) a răspuns punctual la fiecare acuzație, zvon sau bârfă, în dorința de a le elucida situația deloc comodă în care se găsește.

SportNews&Libertatea: Dorinel, cum comentezi cele apărute despre tine?
Dorinel Munteanu: Mi se par halucinante. Sunt aberații. Voi, ziariștii, îl credeți pe Ganea, în loc să mă credeți pe mine… Întrebați foști colegi de-ai mei de la echipa națională. Vorbiți cu Viorel Moldovan și cu alții, nu cu Ganea! Și tot folosiți episodul cu permisul de conducere suspendat.

”Am greșit!”

Cum a fost atunci?
N-a fost niciun un fel! Nimic deosebit! Veneam de la o petrecere. Și nu s-a întâmplat acum patru ani, cum tot văd că se scrie, ci a fost de anul trecut, în luna iunie! E adevărat, am greșit atunci, am plătit pentru greșeala comisă, dar asta a fost tot. Nu sunt primul om prins băut la volan! Nu trebuie însă amestecate lucrurile. Am greșit că m-am urcat la volan, trebuia să n-o fac. Dar n-am fost mort de beat! Sunt lucruri diferite între a fi bețiv și a greși.

A apărut zvonul, pe care nu ni-l asumăm, că ai avea o relație cu soacra lui Daniel Oprița, fostul tău coleg de la Steaua. Pare de domeniul SF-ului, dar el există…
Nu-i bate Dumnezeu pe cei care au lansat-o? De fapt, gura lumii. De fapt, eu n-am fost iubit, elogiat, nici când jucam! Lumea poate să spună ce vrea! Eu i-am botezat fetițele lui Oprița, cum aș fi putut să fac așa ceva? Despre mine poate să se spună orice, dar mai este o familie implicată. E cel mai mare păcat posibil! Nici prin cap nu mi-a trecut, nici cea mai neagră gândire s-o fi avut, ca să fac așa ceva! Să vă spun eu ce mă leagă de familia Oprița.


Acum 7-8 ani m-a ajutat într-o chestiune importantă, iar eu am ținut să întorc acest gest. Am un mare respect pentru această familie și, prin tot ceea ce am făcut de atunci, am căutat să le întorc gestul lor, într-un fel sau altul. 

Totuși, discuția nu este neapărat cu cine ai împarțit sau împărți tu dormitorul, cât dacă microbiștii au fost păcăliți, dacă le-a fost ascuns adevărata versiune a lui Dorinel Munteanu, mai ales că oamenii se mai schimbă, în timp. 
Nu am păcălit pe nimeni, oameni buni! Nici pe teren, știți bine, nici ca profesionist, după încheierea carierei. Dar voi îl credeți pe Ganea, care știți ce probleme are și care nu spune de câte ori l-am salvat, ca să nu fie dat afară de la echipa națională! Am mai băut câte un șpriț-două, ca orice om, dar nu ce se spune.

E și în interesul tău să pui lucrurile la punct, în anumite privințe. Dacă am fi avut ceva personal cu tine, crede-ne că am fi făcut legături mai periculoase, cum ar fi cea dintre Cornel Penescu, fost patron de la FC Argeș, și faptul că tu erai antrenor la echipă, în acea perioadă, când a fost arestat pentru mită pentru arbitri… Asta ar fi o interpretare răutăcioasă, fiindcă nu există nicio probă că arbitrajele ar fi fost comandate de către tine…
Puteți să faceți și analogia asta, am fost la DNA și am spus tot ce am avut de spun. Nu am nimic de ascuns, nici legat de acel caz.

”O să-mi refac viața!”

Vorbești despre divorț? E băutura motivul real al despărțirii?
Am argumentele mele, le veți afla pe 15 ianuarie, când este fixat termenul de judecată. Voi știți doar o parte a problemei, partea cealaltă, nu și partea mea. Iar eu nu vreau să spun nimic acum. Sunt multe lucruri, neștiute. Eu nu pot vorbi despre nimic acum, dar o voi face. Aveți răbdare! O să vedeți și argumentele mele. O să-mi refac viața și o să spun mai multe atunci.

rompres_36989

Cum este cu băutele de la echipa națională, aduse în discuție de Ionel Ganea? Le-a inventat de dragul scandalului?
Erau destule episoade, îți dai seama. Avem atâtea amintiri împreună. Și frumoase, nu doar urâte, cum sunt prezentate acum! Golul cu Anglia, de la Euro 2000, dat de Ganea, cine îl poate uita? Dar de băut, el a băut, după acel meci! A băut în cameră, bere fără alcool! Nu avea voie bere cu alcool, știți și voi motivul (n.r. – aluzie la boala, epilepsie, de care ar suferi Ganea). Să fie clar, niciodată n-am vorbit de rău un coleg de echipă. Dacă tu găsești un interviu în care eu îmi vorbesc de rău un fost coleg, eu mănânc ziarul ăla!

Referitor la Ionel Ganea, un comentariu ai făcut și belea ți-ai găsit!
Când am povestit acel episod cu Ganea, în ”Gazeta Sporturilor”, am vrut să fie ceva simpatic, ca o glumă, nu m-am luat de el. Dar episodul a existat. Eram la Charleroi, pe hol, când l-a amenințat pe nea Imi. Erau mai mulți colegi de față, care au văzut faza, și puteau confirma episodul, dar probabil nu au vrut să se bage, că nu era scandalul lor. Eu n-am vrut nimic altceva. Rețineți ce vă spun, eu nu sunt dus cu capul, să fie clar! Lui Ganea îi spun doar atât, Ghencea, meciul cu Italia (n.r. – când atacantul a sărit să-l bată pe selecționerul Loți Boloni)! Și mai e ceva.


Ar fi foarte urât, dacă cineva din staff-ul meu tehnic a lansat astfel de bârfe! Atât spun. Pe unii i-am făcut oameni, au câștigat bani frumoși cu mine antrenor.

”N-am dezamăgit niciodată”

Crezi că are cineva ceva cu tine? 
Totul se petrece în preajma divorțului și mai sunt sigur că lucrurile nu s-ar fi întâmplat, dacă aș fi avut echipă. Am fost în discuții și cu ASA Târgu-Mureș, am fost propus acolo, dar n-a fost să fie, le-am mulțumit oamenilor. S-au adunat toate! Să vă spun cum era cu băutura despre care a vorbit Ganea. Veneam din Germania, de la echipa de club, în cantonamentul naționalei. În zilele libere pe care ni le dădea nea Puiu, mergeam cu cumnatul meu, cu Moldovan, cu masorul Hexan, la restaurantul ”Casa Românească”. Mâncam ceva, beam un șpriț, ascultam muzică, stăteam două-trei ceasuri, apoi la ora 1.00-2.00 eram în cameră, mă culcam. Asta era tot. M-a văzut cineva pe mine clătinându-mă pe picioare, pișat pe mine de beat, cum a zis Ganea? Eu despre el aș putea să scriu 5 cărți! Iar la națională, nu am stat în cameră doar cu Ganea, ci și cu Vlădoiu, și cu Selymes… Trec printr-o perioadă mai grea, dar îmi revin eu! O să revin așa cum lumea mă știe. N-am dezamăgit niciodată!

Munteanu Dorinel 2

Dorinel Munteanu și masorul Victor Hexan, stânga, care îl căra peste tot. În dreapta, doctorul Pompiliu Popescu

Balaur: ”Nu venea beat la antrenamente!”. Călugăru: ”Ganea e un nenorocit!”

Ioan Balaur, ultima oară la echipa Gaz Metan Mediaș, acum antrenor fără contract, este avocatul lui Dornel Munteanu, după ce i-a fost ”secund” la Oțelul Galați. ”Poate am mai avut divergențe cu Dorinel, dar nu a venit niciodată băut la antrenamente. Era meticulos, voia să fie făcut totul la punct, așa cum cerea el. N-am ce să-i reproșez. Nu eram apropiați, ca familii. În afara meselor oficiale, cu echipa, nu ne vizitam acasă! Nu eram prieteni de familie, dar nu pot vorbi omul de rău sub nicio formă!”.

Relu Călugăru, fost antrenor cu portarii la Oțelul, este și mai tranșant: ”Jos pălăria pentru Dorinel! Are un loc aparte în inima mea! Referitor la problemele cu băutura, mi se par răutăți din partea celor care le-au spus. Am lucrat trei ani cu «Munti», îmi puteam da seama. A, că mai mergeam în grup, cu echipa, și mai beam un șpriț, o bere, asta e altceva. Dar totul elegant și de bun-simț. Nu l-am văzut niciodată beat! Ganea e un nenorocit, e lipsit de caracter, dacă a putut vorbi așa ceva despre acest om! Ne-am înțeles excelent la Galați cu Dorinel, altfel, nu se obțineau rezultatele care s-au scos. Un băiat deosebit! Nu am motive să-l defăimez!”.

COCO6059

Ioan Balaur, stânga, pe când era ”secundul” lui Munteanu

Citește și:

Blestemul Generației de Aur l-a lovit și pe Dorinel Munteanu, un tricolor care avea o imagine de băiat cuminte! ”Munti” divorțează de femeia care i-a fost soție în ultimii 27 de ani! Cum și-a distrus familia cel mai selecționat fotbalist român, socotit un model de seriozitate și de profesionalism? I-a pus capac băutura? Se iubește cu soacra unui fost coleg de echipă? ”S-ar scrie lejer două cărți despre el!”

Ionel Ganea îl face praf pe Dorinel Munteanu, care afirmase că ”Găniță” l-a amenințat cu bătaia până și pe selecționerul Emeric Ienei: ”Bea până se pișa pe el! Mergea cu lăutarii la băutură prin București! Venea în cantonament rupt de beat!”

Dorinel Munteanu aruncă în aer tactica Generației de Aur și îi dă dreptate lui Cristi Chivu: ”Nu era mare filosofie! Ne apăram grupat toți, mingea la Hagi!”. Ganea ar fi sărit să-l bată și pe blândul selecționer Imi Ienei

Emeric Ienei infirmă incidentul cu Ionel Ganea, fază de cantonament descrisă de Dorinel Munteanu: ”Cine își permitea să facă așa ceva?”

 

 

„L-au arestat pe Adrian Cristea, stau polițiștii cu armele pe el!” » Momente incredibile pe aeroport: „You're very stupid, very stupid”
PARTENERI - GSP.RO
„L-au arestat pe Adrian Cristea, stau polițiștii cu armele pe el!” » Momente incredibile pe aeroport: „You're very stupid, very stupid”
Kamara rupe tăcerea despre iubita lui Reghecampf: “Cea mai mare ruşine pentru o femeie”
Playtech.ro
Kamara rupe tăcerea despre iubita lui Reghecampf: “Cea mai mare ruşine pentru o femeie”
ANIMAŢIE GRAFICĂ. Patru jandarmi au intrat cu maşina într-o groapă nesemnalizată, apoi au vrut să ascundă ruşinea
Observatornews.ro
ANIMAŢIE GRAFICĂ. Patru jandarmi au intrat cu maşina într-o groapă nesemnalizată, apoi au vrut să ascundă ruşinea
Horoscop 29 noiembrie 2021. Gemenii ar fi bine să se protejeze de propriile gânduri negative, care pot împinge departe
HOROSCOP
Horoscop 29 noiembrie 2021. Gemenii ar fi bine să se protejeze de propriile gânduri negative, care pot împinge departe
A doua țară care închide complet granițele pentru străini. Accesul le va fi interzis total
Știrileprotv.ro
A doua țară care închide complet granițele pentru străini. Accesul le va fi interzis total
Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Telekomsport
Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie