Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > DRAMA unui fotbalist care a fost erou în Cupă. S-a născut cu probleme

DRAMA unui fotbalist care a fost erou în Cupă. S-a născut cu probleme

Alin Popa (23 de ani) e unul dintre eroii necunoscuți ai etapei de Cupa României de la mijlocul acestei săptămâni. Atacantul de la CS Mioveni a marcat golul doi al echipei sale, care a învins Astra, deținătoarea trofeului, cu 3-1, după 0-1 în minutul 17! Piteșeanul a înscris pentru 2-1 în minutul 41, din careul mic, după o pasă de pe partea stângă. Echipa argeșeană s-a calificat în ”optimile” competiției. Alin e fiul lui Vasile Popa (foto, jos), ex-internațional, fundaș destoinic, cu 329 de meciuri și 12 goluri în Liga I, între 1986 și 2005.

487981_398678850254620_2039402567_n
„Sper să îl prind din urmă pe tata. El a fost un mare fotbalist, a jucat şi la naţionala României. Este greu să fac lucrul acesta, dar voi munci şi vreau chiar să îl depăşesc”, spune Alin, care are selecții la naționalele de juniori și tineret.

Alin  îşi aminteşte şi de tatăl lui, de pe vremea când juca fotbal: „Tata a jucat la Vâlcea la 18 ani. Apoi, la FC Argeş, pentru o perioadă destul de lungă. Ulterior s-a dus la Rapid, unde nu a avut o perioadă foarte bună, apoi a mers la Bistriţa. A mai venit şi la Mioveni. Mă lua mereu când eram în vacanţe şi juca la Bistriţa. Mergeam la toate meciurile de acasă. Am fost şi copilul lui de mingi la Piteşti”.

Popa a început fotbalul la 7 ani, la Aripi Piteşti, la profesorul Laurenţiu Iordache. Apoi, de la 14 ani, a venit la FC Argeş, la juniori, la trupa lui Mihai Ariciu. A apucat sã joace acum un an patru etape la FC Argeş II, în liga a treia, sub comanda lui Cornel Iliescu, debutând chiar cu gol. Apoi, în returul campionatului 2008-2009, a fost împrumutat la Dacia Mioveni, unde a jucat în aproape jumătate din etape. A fost adus la FC Argeş. Acum, după desființare echipei din Trivale, s-a întors la Mioveni.

Absolvent de IEFS, Popa ascunde o poveste de viațăcutremurătoare. S-a născut cu o malformație gravă, picioare strâmbe congenital. A fost operat de mai multe ori. Se punea problema să poată să meargă, în nici un caz să facă sport! Numai că Dumnezeu și medicii au avut grijă de el. Aparetele ghipsate și-au făcut treaba, iar Alin a putut să facă sportul care l-a făcut mare și pe tatăl lui.

Acum, alt necaz s-a abătut asupra familiei. Mama lui Alin are o gravă boală de sân. Reușita de joi, contra Astrei, i-a dedicat-o celei care i-a dat viață.

Close
Închide
  Close