Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > După trei decenii de activitate, s-a retras oficial legendarul portar de hochei pe gheață Radu Viorel. Supranumit Hasek al României

După trei decenii de activitate, s-a retras oficial legendarul portar de hochei pe gheață Radu Viorel. Supranumit Hasek al României

Retragerea, oficială, de sâmbătă seară, a legendarului portar Radu Viorel din activitatea de jucător a fost onorată de hocheiștii de la CSM Galați și Steaua, două dintre fostele sale echipe, cu un meci spectaculos în care s-au marcat 12 goluri: 9-3, pentru gazde!

De Mihai Toma,

CSM Galaţi ocupă primul loc în clasamentul Ligii Naționale, cu 21 puncte (7 jocuri), urmată de Corona Braşov, 13 puncte (5 j), CSA Steaua, 12 puncte (6 j), ACS Saptienţia U23, 9 p (12 j), SC Miercurea Ciuc, 8 puncte (4 j), ACSH Gheorgheni, 6 p (3 j), Sportul Studenţesc, 0 p (9 j).

Foto: Sorin Pană/ Sportul Ilustrat

Înaintea meciului de sâmbătă a fost organizată festivitatea de premiere a fostului mare portar de la Dunărea, Radu Viorel, 49 de ani. Pe lângă CSM Dunărea Galați, Radu Viorel, supranumit ”Dominik Hasek al României”, de la marele portar ceh, modelul său, a mai evoluat pentru Steaua și pentru Dinamo București (Dinamo Dunărea). Din 1988 până 2018, 30 de ani neîntrerupți în campionatul național.

30 de ani în campionat, 12 titluri de campion, 16 Mondiale cu naționala, ofertat din NHL

Radu Viorel este considerat cel mai bun portar al României din ultimii 20 de ani. Despre el s-a vorbit că a avut o ofertă de a pleca în liga profesionistă nord-americană, însă se întâmpla înainte de 1989. Până la urmă, l-a luat Dinamo de la Galați!

Împreună cu echipa națională a României a participat la 16 ediții ale Campionatelor Mondiale (între 1990 și 2006; cel mai bun jucător al echipei în 1994 – grupa B, cel mai bun portar al turneului de grupă C din 1998 etc.). A jucat și la mai multe ediții ale Cupei Continentale cu Steaua și cu Dunărea.

Cazul Caracal, noi detalii șocante! Ce au făcut forțele de ordine care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu
Recomandări

Cazul Caracal, noi detalii șocante! Ce au făcut forțele de ordine care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu

Radu a cucerit 12 titluri de campion al României, dintre care două, ultimul în 2015, cu CSM Dunărea Galați.

Radu Viorel e angajat în Poliție.

Sincer, doar din hochei nu se putea trăi. Ajungi să ai o familie pe care trebuie să o întreții și e greu

Viorel Radu, pentru viata-libera.ro

Fiul și-a arbitrat tatăl

Fostul mare portar spune că soția, Ionela, l-a sprijinit permanent. Iar fiul lor, Gabriel, a făcut hochei și fotbal, la Oţelul, iar acum e arbitru… de hochei: în decembrie 2016, la doar 17 ani, a debutat la un meci de seniori, arbitrându-l pe tatăl său, aflat pe gheaţă ca jucător.

Close
Închide
  Close