Mergi direct la conținut »
Cât a costat organizarea Final Four în România. 300.000 de euro investiți și-n volei!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Cât a costat organizarea Final Four în România. 300.000 de euro investiți și-n volei!

Organizarea la cel mai înalt nivel a competiției a stârnit aprecierile oficialilor de la nivelul Confederației Europene de Volei. Cât a costat organizarea Final Four în România și cine a acoperit această sumă?

Un eveniment unic pentru sportul românesc în particular, dar și pentru România în general, s-a desfășurat în perioada 2-7 mai 2018 în București.

Acesta a marcat poate cel mai mare eveniment sportiv organizat de capitala noastră după finala Europa League din 2012!

Turneul Final Four al Ligii Campionilor Europeni la volei feminin a reunit la start două echipe din Turcia, Galatasaray Istanbul si VakifBank Volei – campioana en titre a Europei,  una din Italia – Imovo Voley Conegliano și campioana țării noastre Volei Alba Blaj. Iar in tribune au fost peste 4.000 de fani.

Altfel, Bucureștiul e candidat să organizeze Final Four Liga Campionilor 2020 la handbal feminin. Primăria Capitalei ar participa cu… locația Arena Națională, stadion cu o capacitate de 53.000 de locuri! Pentru organizarea acestui show grandios și-au reunit forțele Primăria Municipiului Blaj, Federația Română de Volei și Primăria Municipiului București prin Compania Municipală Sport pentru Toți.

Bugetul total al acțiunii așa cum a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București din 28.03.2018 a fost de aproximativ 320.000 €. Din această sumă, jumătate a fost suportată de către Primăria Municipiului București. Municipalitatea continuă astfel politica din ultimii ani de susținere concretă a sportului. Iar inființarea Companiei Municipale Sport pentru Toți este o dovadă în acest sens.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Aprecieri la nivel înalt

Meciurile au adus o bucurie uriașă fanilor români pentru calificarea nesperată a fetelor noastre în finala Turneului pe care au pierdut-o în fața turcoaicelor de la Vakif Bank. Organizarea la cel mai înalt nivel a competitiei a starnit aprecierile oficialilor de la nivelul Confederatiei Europene de Volei care prin vocea Președintelui Aleksandar Boricic a felicitat toate autoritățile și forțele implicate!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/Familia nu poate vinde blocul construit de Stela Popescu. Actrița l-a lăsat moștenire nepotului

Close
Închide
  Close