Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Familia tânărului ucis după un derby a câștigat o luptă. Va primi despăgubiri de 100.000 euro
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

EXCLUSIV / Familia tânărului ucis după un derby a câștigat o luptă. Va primi despăgubiri de 100.000 euro

Adrian Matei (18 ani) a fost ucis cu un baston telescopic, în vara anului trecut, în doar 30 de secunde de altercație, după un derby. Acum, doi agresori au fost trimiși în judecată pentru omor și tâlhărie, iar unul dintre ei este obligat să plătească despăgubiri de 100.000 de euro părinților îndurerați.

De Maria Apostol,

O crimă înfiorătoare a avut loc în luna august a anului rtecut, după derby-ul Steaua-Dinamo, după ce un suporter al echipei din Ștefan cel Mare, în vârstă de doar 18 ani a intervenit să aplaneze un scandal. Adrian Matei, alintat ”Buburuza”, a plecat de la stadion însoțit de un prieten care l-a însoțit până aproape de casă, în Titan. În zona Diham, Adrian a auzit țipetele de ajutor ale unui alt băiat care era agresat de un individ, pe considerente de fanatism.

Moment în care a sărit în ajutorul lui, sperând că va aplana conflictul. A fost lovit însă în cap cu un baston telescopic de către același agresor. Transportat în comă la spital, băiatul a murit patru zile mai târziu. Presupusul criminal a fost identificat în persoana unui bărbat de 25 de ani, ultras rapidist, pe nume Alexandru Badea, zis ”Bibiloi”. Nu mulți știu însă că ancheta în acest caz a luat o altă întorsătură către finalul anului trecut, când, după mai multe audieri, s-a stabilit că agresorul a mai avut un complice, în persoana unui alt suporter pe nume Ionuț Andrei Pătrașcu, zis ”Apaca”, trimis în judecată pentru tâlhărie calificată, în vreme ce Badea va fi judecat pentru omor. Cei doi se află în arest preventiv, iar procesul lor va începe la sfârșitul acestei luni.

Părinții tânărului ucis s-au îndreptat împotriva unuia dintre atacatori, a lui Alexandru Badea, și au cerut să fie despăgubiți. Astfel că judecătorii au admis punerea sub sechestru a tuturor bunurilor imobile și mobile pe care acesta le deține, până la suma de 100.000 de euro, bani instituiți pentru plata despăgubirilor. Alexandru Badea, agresorul care lucra ca agent de pază la un supermarket, a recunoscut în fața anchetatorilor fapta comisă, iar dacă judecătorii îl vor găsi vinovați, acesta riscă o condamnare de 20 de ani de închisoare, pedeapsa maximă în astfel de cazuri.

Close
Închide
  Close