Constantin Salaman (49 de ani), bucătar-şef în cadrul complexului de la Mogoşoaia, locul unde este cantonată cu regularitate echipa naţională a României, aduce acuzaţii grave la adresa noii puteri din cadrul federaţiei.

Bărbatul susţine că Bodescu l-a readus în rândul celor care gătesc pentru Marica şi compania pe Yalcin Cadîr, deşi turcul şi-a găsit „naşul” în momentul în care a fost concediat de Mircea Sandu.

Revenit în forţă la frâiele polonicelor şi a cuţitelor, Cadîr taie în carne vie. Acuzat recent că a luat bani de la tricolori și și-a făcut de cap cu ei, deși trebuia să-i împartă cu colegii de serviciu, turcul le face viaţa un coşmar colegilor săi.

”El taie, el spânzură. Marfa care rămâne la Mogoşoaia, după plecarea echipei naţionale de acolo, o ia domnul bucătar Yalcin Cadîr. Îşi cheamă omul lui să ia plusurile care rămân. El a luat în primire magaziile cu alimente, cu toate că este un simplu bucătar. Nu are nicio funcţie de conducere”, dezvăluie Salaman, în exclusivitate pentru sportnews.ro.

yalcin cadîr

Yalcin Cadîr (dreapta, în alb) i-a făcut de mâncare şi lui Gigi Becali

Omul lui Bodescu nu se opreşte însă aici. Rudele şi prietenii turcului îşi fac veacul la Mogoşoaia, fără ca vreun oficial al federaţiei să intervină:

”Una dintre femeile de la vase este chiar viitoarea soacră lui Yalcin, doamna Sandu Doina. Concubina acestuia lucrează şi ea la Mogoşoaia, la recepţie. Îşi permite să vină în bucătărie, să umble în frigidere, să-şi gătească… Pe lângă ea, mai intră acolo şi copilul lor. S-a întâmplat, având un lot la masă, să aştept ca ea să termine ce avea de pregătit ca să pot să-mi fac treaba”.

Ad placeholder
„Mă gândesc la vot ca la o mutare de șah, nu ca la un bilet de dragoste”
Recomandări
„Mă gândesc la vot ca la o mutare de șah, nu ca la un bilet de dragoste”

”Tricolorii”, în pericol

Repus în funcţie de noua putere de la „Casa Fotbalului”, „ienicerul” generează numai probleme!

”S-a primit o amendă din partea Sanepid-ului, de 50 de milioane de lei vechi, pentru că Yalcin Cadîr nu avea carnet de sănătate. Cum a gătit până acum la echipa naţională, fără a avea o analiză făcută, fără un carnet de sănătate? Nu ştiu dacă domnii Bodescu, Burleanu sau medicul Pompiliu Popescu ştiu lucrurile acestea”, afirmă bucătarul-şef.

Culmea ironiei, deşi conform spuselor lui Salaman, Yalcin Cadîr face numai matrapazlâcuri, tot şeful din acte al bucătarilor este cel care are de suferit:

”Din data de 1 august, de când a fost angajat ca bucătar Yalcin Cadîr, pot să spun că s-au schimbat foarte multe lucruri în bucătărie. De pe data de 1 august până pe 11 nu am fost la serviciu, am fost liber, iar în ziua în care am venit am avut un accident de muncă, am ridicat ceva mai greu, am fost la medicul de familie care mi-a dat o trimitere la specialist. Acesta m-a văzut, m-a internat şi a doua zi m-a operat. Până pe data de 14 am fost în spital. Din data de 1 august, numai Yalcin a ridicat alimentele din magazie. Eu şi cu colega mea, Camelia Oprea, nu am semnat absolut nicio hârtie care să arate că noi am ridicat alimente din magazie. Cu toate acestea, pe data de 14, când s-a efectuat inventarul, pe mine şi pe colega mea ne-au scos lipsă 15 milioane de lei vechi”.

Ad placeholder
Trei momente curajoase la Gala UNITER. Un regizor a vorbit despre dificultatea de a fi homosexual, o actriță a acuzat rasismul din teatre, Caramitru a cerut ajutor pentru artiștii independenți
Recomandări
Trei momente curajoase la Gala UNITER. Un regizor a vorbit despre dificultatea de a fi homosexual, o actriță a acuzat rasismul din teatre, Caramitru a cerut ajutor pentru artiștii independenți
salaman

Constantin Salaman, omul care le-a declarat război federalilor FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

În ciuda acestei situaţii, bărbatul susţine că Bodescu nu s-a implicat deloc în rezolvarea litigiului. Practic, consilierul FRF s-a făcut că plouă, deşi a fost informat despre cele întâmplate:

”Am mers la federaţie, la domnul Bodescu ca să-i spun ce s-a întâmplat la Mogoşoaia, lucrurile de care sunt învinuit, că am ieşit lipsă la inventar. Deşi am avut acte doveditoare că nu am fost la serviciu, dânsul nici nu a vrut să mă asculte. A zis că o să vedem, că rezolvăm problema după meciul cu Finlanda. Apoi nu a mai ascultat ce aveam de spus”.

Ad placeholder
Am fost o zi la ore, printre profesorii și elevii dintr-un liceu aflat la 80 de kilometri de Paris: “Școala se face la școală!”
Recomandări
Am fost o zi la ore, printre profesorii și elevii dintr-un liceu aflat la 80 de kilometri de Paris: “Școala se face la școală!”

[responsive-video player=”youtube” identifier=”EJ4Y-JLaZiw” autoplay=”0″]

Cazul a ajuns pe mâna poliţiştilor

Nebăgat în seamă, Salaman s-a adresat organelor abilitate ale Statului. Bucătarul a sesizat Poliţia.

”Nedorind să mi se oprească banii pentru lipsa de la inventar, am mers la Poliţie şi am făcut plângere. Numai Yalcin a semnat hârtiile de ridicare a alimentelor”, susţine angajatul de la Mogoşoaia.

foto politie

Poliţia a înregistrat sesizarea făcută de Salaman FOTO: sportnews.ro

Imediat ce a aflat de demersul lui Constantin Salaman, consilierul lui Burleanu l-a băgat pe bucătar în şedinţă: ”M-a chemat la federaţie, cu toate că mă aflu în concediu de odihnă. Nu am putut să port un dialog cu dânsul. A ţipat la mine, ameninţîndu-mă că va lua măsuri. M-a întrebat de ce am făcut plângere la poliţie şi mi-a spus că nu mi s-a oprit niciun leu din salariu. Menţionez că sesizarea am făcut-o de frică să nu-mi oprească aceşti bani, pentru că domnul director Baltă mi-a zis că banii îmi vor fi opriţi în tranşe. Bodescu m-a pus să dau notă explicativă, a ţipat la mine”.

Ad placeholder

Foc şi pară la adresa colegului turc, Constantin Salaman este convins că Gabriel Bodescu este complicele lui Yalcin Cadîr. ”Sunt sigur că domnul Bodescu îl acceptă pe turc pentru că le face de mâncare, le mai spune una, alta prin cantonament”, susţine bărbatul care adaugă: ”Turcul vrea să comande el peste tot. Vrea să mă dea afară, iar domnul Bodescu mă presează să-mi dau demisia şi chiar mi-a zis că dacă nu-mi convine să plec. Bănuesc că Yalcin a fost readus la federaţie de domnul Bodescu. Dânsul face mai nou angajările. Tot el dispune cine să plece. Prin presiuni, prin ameninţări…”.

Ţinut în braţe de Bodescu, Yalcin Cadîr face pe durul în faţa celui care, cel puţin în acte, îi este superior:

”Am făcut o plângere penală pentru că m-a ameninţat. Mi-a spus să am grijă pentru că ştie unde locuiesc, că va face foarte mult rău şi s-o las mai uşor. Yalcin Cadîr a instaurat dictatura cu girul noii conduceri a Federaţiei Române de Fotbal”.

Ad placeholder

Căzut în dizgraţie la Mogoşoaia şi la ”Casa Fotbalului”, Constantin Salaman este convins că zilele sale în bucătăria tricolorilor sunt numărate: ”Mă aştept la repercusiuni din partea domnului Bodescu. Bănuesc că se vor face presiuni ca să-mi dau demisia”.

Filmaţi cu camera ascunsă

Aflat pe ”făraş”, Salaman şi-a luat toate măsurile pentru a demonstra că tot ceea ce susţine este adevărat. Bucătarul-şef  a filmat cu camera ascunsă discuţia pe care a avut-o cu Gabriel Bodescu.

Reacţia oficialului FRF a fost însă una incredibilă. Consilierul lui Răzvan Burleanu a rostit cuvinte grele la adresa lui Mircea Sandu, greu de reprodus: ”Vă f….a Mircea Sandu în gură, pe româneşte, de vă săreau polonicele din mână, de nu aveaţi reacţie. Sunteţi nebuni la cap? Pâine mâncaţi de la Federaţia Română de Fotbal, nu din altă parte!”.

Ad placeholder

[responsive-video player=”youtube” identifier=”zRqdkaJZOF8″ autoplay=”0″]

La rândul său, bucătarul Yalcin Cadîr a avut şi el numai cuvinte de duh la adresa ”Naşului”: ”Vă f…..i în cur cu Mircea Sandu. El nu se mai întoarce, să fie clar! A murit!”.

[responsive-video player=”youtube” identifier=”r3epf6paJP8″ autoplay=”0″]

Bodescu se apără

Contactat de sportnews.ro, Gabriel Bodescu a afirmat: ”Salaman e foarte bine intenţionat în a elucida aceste probleme, dar nu a mai fost de luni bune la serviciu. Văd că are timp să meargă la poliţie, la direcţia sanitară şi aşa mai departe. A făcut plângeri peste tot, dar nu i s-a oprit nici măcar un leu. Lipsa de la inventar a fost generată de un lanţ al documentelor de acolo. Nu am cunoştinţă de aşa zisele probleme cu bucătarul Yalcin. I-am recomandat lui Salaman să facă demersuri legale dacă doreşte”.

Ad placeholder
bodescu

Gabriel Bodescu, omul de încredere al lui Răzvan Burleanu FOTO: Libertatea

Referitor la revenirea lui Yacin Cadîr în rândul bucătarilor de la Mogoşoaia, oficialul federaţiei a spus: ”Dacă sportivii şi antrenorii nu erau mulţumiţi de gustul mâncării, ce puteam să facem? Să lăsăm lucrurile aşa? Una dintre persoanele care trebuiau să răspundă era chiar domnul Salaman”.

”Nu am nimic cu nicio persoană de la Mogoşoaia sau din federaţie. Puteţi să mergeţi acolo, şi chiar vă invit să faceţi asta, şi să discutaţi cu personalul. Să vă spună dumnealor dacă se fac presiuni sau mai ştiu eu ce lucruri de genul ăsta. De exemplu, fratele lui Mircea Sandu, când a plecat, a venit, m-a luat în braţe şi m-a pupat”, a adăugat consilierul lui Burleanu.

Bodescu a încheiat în forţă, cu o aluzie la adresa lui Mircea Sandu: ”A fost un jaf ca-n codru, acolo, la Mogoşoaia”.

 

 

Acuzații GRAVE de sexism în cazul Simonei Halep! Gestul înjositor făcut de organizatorii de la Roma a stârnit furie pe net!
PARTENERI - GSP.RO
Acuzații GRAVE de sexism în cazul Simonei Halep! Gestul înjositor făcut de organizatorii de la Roma a stârnit furie pe net!
Am GĂSIT-O! Unde se ascunde Adriana Iliescu și DE CE! Viitorul tată al Elizei spune unde e cea mai bătrână mamă din România
PARTENERI - PLAYTECH
Am GĂSIT-O! Unde se ascunde Adriana Iliescu și DE CE! Viitorul tată al Elizei spune unde e cea mai bătrână mamă din România
Horoscop 23 septembrie 2020. Fecioarele au o zi amestecată, cu tendințe puternice și atât de diverse
HOROSCOP
Horoscop 23 septembrie 2020. Fecioarele au o zi amestecată, cu tendințe puternice și atât de diverse
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
Telekomsport
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii