Bogdan Oprea

Bogdan Oprea – centru, lângă patru ”băieți răi” FOTO: valimirea.ro

Răul inițial a pornit însă din birourile de la ”Casa Fotbalului”. ”Complicitatea” federației, care s-a spălat repede pe mâini a doua zi, după ce în seara jocului – președintele FRF i-a felicitat pe bodyguarzi, este evidentă. Cum s-a ajuns la această situație? Actuala conducere de la FRF, în dorința de a le deveni simpatică fanilor, a împărțit tichete galeriilor bucureștene, precum și celor de la Petrolul și ”U” Cluj. Ba a avut și ideea ”genială” de a-i pune  împreună.

”Declanșarea evenimentelor din peluze a avut ca origine unele grupuri de suporteri ale echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul cât și gruparea cunoscută sub denumirea “Honor et Patria”. Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiară, membrii galeriei Stelei s-au bătut între ei, galeria echipei Petrolul a lovit câțiva agenti de securitate, iar cei de la “Honor et Patria” au aruncat la propiu 2 agenți de securitate BGS peste balustradele de protecție”, se arată în comunicatul de aseară al celor de la BGS, firmă care, astăzi, a decis să întrerupă unilateral contractul cu FRF.

Bogdan Oprea, șeful BGS, a acordat un interviu în exclusivitate pentru SportNews.ro în care le ”rupe capul” golanilor din galerii și n-are remușcări față de victimele colaterale (copiii și femei gravide), care, în opinia lui, n-ar fi trebuit să se afle în zona de conflict, știut fiind că peluzele sunt un focar de violență. Oprea consideră că gestul FRF de a oferi bilete gratis galeriilor la meciul România – Ungaria s-a întors împotriva organizatorilor.

Suporter bătut

Suporter umplut de sânge

SportNews.ro: Cum apreciați scandalul de pe ”Arena Națională”? Ce le spuneti celor nevinovați care s-au trezit ”gazați” pe stadion?
 Bogdan Oprea:  Îmi pare sincer rău pentru acele persoane care au avut de suferit. Cui i-ar plăcea sa inhaleze gaze? Sunt victime colatorale, total nevinovate. Am dat cu spray-uri mici, cu jet subțire. În schimb, Jandarmeria a dat cu gaze, cu tunul, dar nu a greșit, fiindcă mulțimea nu mai putea fi stăpânită. A fost o situație de criză, a trebuit să acționăm. Dacă îi lăsam pe nemernici să intre pe teren, așa cum s-a întâmplat la Ploiești, când acel fotbalist (n.r. – George Galamaz) a fost lovit și s-a ales cu fractură de timpan, ar fi fost mai bine? Ce pot să mai zic… E regretabil, nici nouă nu ne place situația asta. Dar se întâmplă! Câteodată. Nu au fost loviți aiurea! Și nu doar noi am acționat. Au primit gaze iritant-lacrimogene, de la noi sau de la Jandarmerie!

FRF a greșit că a umplut peluzele cu galerii rivale? 
Noi nu ne putem opune. Nu pot eu să fac agenda FRF, să îi spun pe cine să invite în casă. Dar colaborarea nu mi s-a părut că a fost așa cum ar fi trebuit. Când au dat de greu, au renunțat să ne mai susțină. Nu mi se pare OK. Imediat după meci, Răzvan Burleanu ne-a felicitat. După care, incredibil, a doua zi, s-a răzgândit, după ce au apărut anumite imagini… N-a fost pe stadion, să vadă ce s-a întâmplat? Este specific românilor, principiul să moară capra vecinilor! Iar asta cu imaginile… Au fost date doar anumite imagini, ca și cum de la un meci s-ar difuza doar faulturile comise doar de una dintre echipe.

Au fost băgați huliganii în stadion, la România – Ungaria?
Păi, cum să pui la un loc galeriile de la Steaua și de la Dinamo? Federația nu a fost alături de noi, au făcut acele afirmații publice, fără să ne consulte. Noi n-am greșit, uitați-vă pe imagini! Și acum susțin că ne-am făcut treaba cum ar trebui. Avem și noi avem angajați bătuți. Sunt de ordinul zecilor, dintre care șase sunt în stare mai gravă. Normal ca am ripostat, ce ați vrea să facem?

Discuția nu este că ați bătut golani, pentru acest fapt chiar primiți felicitări, ci pentru faptul că au fost afectate persoane nevinovate, copii, gravide…
Îmi pare rău, dar peluzele de pe stadioane sunt nesigure! Vin cu copii la meci! N-ai ce să faci în peluze cu copiii, te duci cu ei la tribuna 0, la tribuna I. Nu ai bani, stai acasă, nu îl aduci la stadion, că n-are ce învăța pe stadion! E o zonă nesigură. Peluzele de pe stadion sunt focar de violență. Oamenii nu ar trebui să se ducă acolo. Cine se duce își asumă riscuri! Sunt niște descelerați acolo, ce să cauți cu copilul acolo sau dacă ești gravidă?

Care sunt cei mai răi dintre suporteri? Cine vă creează cele mai multe probleme?
Dinamoviștii. La peluza nord a stadionului au fost acum suporterii dinamoviști de la Peluza Sud, o facțiune foarte violentă. Aceștia au stat lângă galeria maghiară. În cealaltă peluză au luat loc galeriile celor de la Steaua, Rapid, Petrolul și Dinamo.

Iarăși Dinamo?
Dar. Dinamo Nord. E altă grupare de suporteri. Organizatorii au pus Dinamo lângă Steaua, la un meci al naționalei!

Colaborarea cu Jandarmeria cum o considerați? Instituția respectivă tocmai a aruncat pisica în curtea dumneavoastră…
Este bună colaborarea. Asta cu pisica moartă vă rămâne dumneavoastră să o comentați! Eu ce să mai zic?

Ați fost presat să reziliați contractul cu federația?
Nu, a fost decizia noastră liberă.

Andrei Oprea

Andrei Oprea, fiul patronului de la BGS, în mijlocul evenimentelor FOTO: prosport.ro

Mai aveți o problemă. Site-ul prosport.ro a publicat fotografii în care fiul dumneavoastră, Andrei, sare la bătaie… De ce nu poartă însemnele firmei?
S-au legat de el total aiurea. Fi-miu are 21 de ani, a absolvit un colegiu care, în ultimii 25 de ani, este între primele 50 de colegii din SUA, nu este un golan. A fost pe stadion ca director de imagine. Nu trebuia sa aibă însemnele firmei. Nu era acolo ca agent de pază, ci ca director de imagine. E bărbat, nu e femeie, a intervenit alături de colegii lui din firmă. Nu a purtat cagula, ca golanii ăia din galerii, nu și-a pus gluga pe cap. Lui i-a explodat o petardă la 30 de centimetri în fața lui! I-au ars genele! Putea să orbească, ce era să facă? Repet, a fost alături de colegii lui din firmă! Copilul era la muncă, nu făcea golănii, smardoisme. A vorbit cu ungurii în engleză. În schimb, nemernicii care l-au atacat aveau cagule pe cap!

 

 

 

       
FOTO S-a iubit cu Adrian Cristea și a fost căsătorită cu un alt mare fotbalist, iar acum arată cu totul diferit!
PARTENERI - GSP.RO
FOTO S-a iubit cu Adrian Cristea și a fost căsătorită cu un alt mare fotbalist, iar acum arată cu totul diferit!
BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’
Playtech.ro
BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’
Pregătiri pentru sfârşitul lumii: Cutia Neagră a Pământului va documenta posibila prăbuşire a civilizaţiei
Observatornews.ro
Pregătiri pentru sfârşitul lumii: Cutia Neagră a Pământului va documenta posibila prăbuşire a civilizaţiei
Horoscop 8 decembrie 2021. Gemenii sunt deja înclinați spre lipsă de concentrare, ce duce la consecințe neplăcute
HOROSCOP
Horoscop 8 decembrie 2021. Gemenii sunt deja înclinați spre lipsă de concentrare, ce duce la consecințe neplăcute
Motivul pentru care bătrânul din Vaslui și-a omorât soția și fiul cu securea este absolut cutremurător. Unde se ducea când a făcut accident
Știrileprotv.ro
Motivul pentru care bătrânul din Vaslui și-a omorât soția și fiul cu securea este absolut cutremurător. Unde se ducea când a făcut accident
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Telekomsport
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Cum să faci masca facială perfectă… cu doar puțină imaginație
PUBLICITATE
Cum să faci masca facială perfectă… cu doar puțină imaginație