Mergi direct la conținut »
FC Voluntari, în Liga I după doar 5 ani de existență. Va juca la Chiajna
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > FC Voluntari, în Liga I după doar 5 ani de existență. Va juca la Chiajna

FC Voluntari, în Liga I după doar 5 ani de existență. Va juca la Chiajna

FC Voluntari, club fondat în 2010, promovează în Liga I după doar cinci ani de existență (cele trei promovări - din liga a patra în a treia, apoi în a doua și, finalmente, în primul eșalon, - au fost succesive), va juca în stagiunea viitoare pe arena de la Chiajna. Profesorul Mircea Rădulescu, directorul Academiei de la Voluntari, ar putea reveni pe banca tehnică.

Robert Gherghe, președintele de la FC Voluntari, a a declarat, la emisiunea ”Trafic sport”, de la Sport Total FM, a fost, săptămâna trecută, la sediul FRF, să depună dosarul de licențiere: ”Nu am avut niciun fel de probleme. Am spus, încă din prima etapă, că scopul nostru este să ne clasăm cât mai sus sau chiar să atacăm promovarea”.

”În dosarul de licențiere am trecut ca stadion arena din Chiajna. Noi am demarat pregătirile pentru licitația pentru nocturnă la arena noastră, Niță Pintea, din Voluntari. Avem bugetată și remodelarea tribunei oficiale, dar și un sediu al clubului. Financiar, avem un buget foarte mic, la fel ca cel pe care l-am avut și în liga a treia. Noi nu vrem să cheltuim banii aiurea. Probabil că vor fi ceva măriri salariale în Liga 1, dar nu foarte mari. Nu putem promite salarii mari și, în câteva luni, să intrăm in insolvență”.

Gazdele, înaintea jocului FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)
De precizat că Viitorul lui Hagi, care a jucat pe terenul sintetic de la Chiajna în această stagiune, se va muta la Ovidiu (jud. Constanța).

Todoran, 5.000 de euro în liga a treia

Cu toate aceste declarații, conform unor surse autorizate, în liga a treia, FC Voluntari a avut un buget de 300.000 de euro, iar Dinu Todoran, jucător cu multe meciuri în Liga I, un salariu lunar de 5.000 de euro, cel mai mare din acest eșalon. În această stagiune, ilfovenii ar fi cheltuit 600.000 de euro. Mizează în sezonul viitor pe 800-1.000.000 de euro.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

După ce argeșenii au marcat, Tibi Bălan, vedeta gazdelor, s-a supărat FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

Tibi Bălan, vedeta de la FC Voluntari.

”Vreau să păstrez jucatorii și sa continuăm cu ei și în Liga 1. Colaborarea cu FC Viitorul ne-a ajutat foarte mult la această promovare. Tinerii trimiși de Academia lui Hagi au avut un cuvânt greu de spus în echipa Voluntariului. Probabil că Hagi va apela din nou la jucătorii lui, dar, dacă vrea să ne mai lase niște jucatori, noi îi vom păstra și ne vor ajuta”, a mai spus Gherghe.

Ilie Poenaru, actualul tehnician, este prima opțiune pentru sezonul din Liga 1 ca antrenor principal. ”Chiar dacă nu are licența Pro, nu este o problemă, il cooptăm și pe Mircea Rădulescu și poate coborâ în iarbă. ”Riciu” are un CV care nu trebuie povestit aici, conduce Acadmia din Voluntari. Avem 400 de sportivi legitimați la cele 22 de grupe. Punem accent pe tineri”, a explicat Gherghe.

Fostul arbitru Verigeanu e ”vice”

FC Voluntari a adoptat deja moda arbitrilor care activează în cadrul clubului. Fostul ”cavaler” vâlcean Florin Verigeanu este vicepreședinte.

În lotul nou-promovatei se află mulți jucători cu experiență la nivelul Ligii I: Tibi Bălan, Dinu Todoran, Sorin Rădoi, Florin Maxim, Poverlovici, Novac etc.

Fanii de la Voluntari   FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

În ciuda lui Gigi Becali, majoritatea locuitorilor din Voluntari (foto sus) sunt rapidiști. Culorile clubului sunt, de altfel, alb și vișiniu.

”Voluntarii” din primul război…

”Am văzut ca mulți acuză că venim dintr-o localitate mică, dar noi nu avem nicio vină ca echipe de tradiție au dispărut”, spune Gherghe. Oraș din 2004, Voluntari, care cuprinde și celebra Pipera, are peste 40.000 de locuitori. Numele orașului provine de la faptul că soldații care au supraviețuit primului Război Mondial au primit teren și s-au așezat în această zonă, situată în partea de nord a Capitalei.

În lotul nou-promovatei se află mulți jucători cu experiență la nivelul Ligii I: Dinu Todoran, Sorin Rădoi, Florin Maxim, Andrei Poverlovici, Daniel Novac etc.

În ciuda lui Gigi Becali, majoritatea locuitorilor din Voluntari sunt rapidiști. Culorile clubului sunt, de altfel, alb și vișiniu.

 

Close
Închide
  Close