De Eduard Apostol,

Florin Pârvu, 45 de ani, a părăsit Țara Marelui Zid înaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus, s-a întors în Ploieștiul natal chiar înainte de Anul Nou chinezesc și de debutul „oficial” al isteriei provocate de virusul ucigaș. De mai bine de trei ani este antrenor principal la echipa Under 19 a celor de la Henan Jianye.

Prima echipă se antrenează izolată

„Din ceea ce am vorbit în China, viața revine la normalitate acolo. Zic normalitate, fiindcă nu cred că va mai exista normalul pe care-l știam și trăiam noi înaintea acestui virus.

Oamenii își reiau munca acolo, se redeschid orașele, chiar și în Wuhan, de unde a plecat pandemia, s-a reluat viața, mai rămâne să se redeschidă școlile.

În privința fotbalului, echipele s-au reîntors la antrenamente. De exemplu, prima formație, cea de seniori, a lui Henan se află de mai bine de o săptămână la baza de pregătire, undeva în afara orașului. Doar ea, 30 de fotbaliști, plus staff. Sunt izolați acolo, se antrenează în spatele porților închise. Cei de la echipele secunde încă așteaptă vești, se preconizează ca de la 1 mai să se reia activitatea totală”, a povestit prahoveanul.

Speriat de situația din țară

Florin este acum la Ploiești, alături de soție și de fata cuplului, și nu știe încă dacă se va mai întoarce în China. „Ce face toată lumea, facem și noi. Eu ies la magazin, pentru casă, o dată la două zile, în rest, sperăm să treacă mai repede. Mă gândesc că dacă în China situația critică a durat două luni, poate și la noi se va reveni la normalitate de la 15 mai. Nu știu dacă mă mai întorc în China. Încă nu pot merge acolo, în plus, cum să-mi las familia abandonată?! Dacă vârful coronavirus va fi la noi peste câteva săptămâni, cine are grijă de ele? Voi lua în calcul familia, în primul rând”.

3

ore distanță de mers cu trenul rapid desparte orașul Zhengzhou, în care trăia Pârvu în China, de Wuhan, orașul principal de unde s-a propagat COVID-19 pe mapamond

Citeşte şi:

Așa pleacă la luptă ambulanțierii din Suceava: costume rupte și peticite cu bandă adezivă

Imagini de la Spitalul Județean Deva. Corbii curăță deșeurile toxice depozitate de 10 zile în curtea unității spitalicești

Bănuți de argint în semn de recunoștință pentru medici

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite