Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > Drama unei sportive: Swapna Barman, atleta cu 12 degete!

Drama unei sportive: Swapna Barman, atleta cu 12 degete!

[gallery ids="1414318,1414316,1414317"]

Swapna Barman (18 ani), o sportivă din India suferă de o afecţiune mai puţin obişnuită: s-a născut cu 12 degete la picioare.

  Urmărirea unui sport olimpic într-o ţară în care cricket-ul este sport naţional, chiar este o mare performanţă pentru orice sportiv. Cu atât mai mult, atunci când suferi de o afecţiune rară cu care te-ai născut. Este şi cazul heptatletei Swapna Barman care s-a născut cu câte şase degete la fiecare picior: Chiar şi după atâţia ani, încă mă doare de fiecare dată când mă încalţ cu ghetele pentru competiţie.E mai rău în timpul evenimentelor de calificare. Încerc să adaptez, dar degetele de la picioare mi se răsucesc sub presiune.”, a declarat Barman pentru Reuters într-un interviu.

Născută dintr-o familie săracă în Jalpaiguri în Bengalul de Vest, sportiva a schimbat de-a lungul vremii zeci de încălţări, din cauză că acestea se distrugeau foarte rapid. Din acest motiv, atleta a apelat şi la serviciile unui cizmar local pentru a-i confecţiona o pereche mai comodă de încălţări care să-i reducă durerile insuportabile. Încercarea sa a fost sortită eşecului, deoarece perechea de ghete nu a ţinut decât două zile.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Antrenorul Subhash Sarkar, cel care a descoperit-o pe Barman îşi arată şi el dezamăgirea faţă de marile companii mondiale producătoare de echipament sportiv:

Swapna nu este un star al atletismului pentru care  Adidas sau Nike să producă pantofi speciali cu puncte precise de presiune şi o aderenţă specială, aşa cum are ea nevoie. Cu siguranţă, vor crea o astfel de pereche în momentul în care se va naşte un star cu aceeaşi deficienţă ca a sportivei mele! Atunci vor avea şi ei de câştigat de pe urma imaginii sportivului cu care îşi vor asocia brandul. Concluzia este că noi suntem prea mici ca să contăm în viziunea acestor firme de renume mondial!” 

Drama sportivei este cu atât mai mare, că până şi încălţările de zi cu zi şi le poate procura foarte greu din pricina situaţiei financiare: tatăl este paralizat iar fratele mai mare trăieşte de pe-o zi pe alta din pariuri sportive.

La o competiţie de heptathlon, Barman are nevoie de şapte perechi de adidaşi, ceea ce înseamnă un cost de 56.000 de rupii indiene, echivalentul a 930 de dolari.

 

Close
Închide
  Close