Mergi direct la conținut »
FOTO/ Ultimul film al lui Corneliu Porumboiu, ”Fotbal infinit”, transpus în teren pe un stadion din Vaslui Galerie foto
9imagini
Sport Libertatea > Sport > FOTO/ Ultimul film al lui Corneliu Porumboiu, ”Fotbal infinit”, transpus în teren pe un stadion din Vaslui

FOTO/ Ultimul film al lui Corneliu Porumboiu, ”Fotbal infinit”, transpus în teren pe un stadion din Vaslui

Ultimul film al lui Corneliu Porumboiu, ”Fotbal infinit”, lansat în acest an, a fost transpus în teren pe un stadion din Vaslui, fotbaliștii, care sunt componenți ai unei echipe din Liga a V-a, jucând după noile reguli cu care se dorește revoluționarea fotbalului pe plan mondial. La partidă au asistat personajul principal din film, Laurențiu Ginghină, și un ziarist francez de la o importantă revistă de specialitate în domeniul fotbalului. Un nou meci demonstrativ se va disputa în Anglia, pe terenul primului club înființat la nivel mondial.

De Theodor Istrate,

”Fotbal infinit”, ultimul film al regizorului vasluian Corneliu Porumboiu, lansat în luna februarie la Festivalul de film de la Berlin, a fost ”jucat”, luni, în premieră, pe un stadion omologat de fotbal din municipiul Vaslui. Însă, spre deosebire de peliculă, actorii au fost jucători de fotbal de la o echipă de Liga a V-a din județul Vaslui.

În fapt, subiectul filmului, revoluționarea regulamentului de fotbal, a fost transpus în practică, sub privirile celui care a venit cu această idee și este personajul principal al filmului lui Porumboiu, respectiv Laurențiu Ginghină, un angajat al Prefecturii Vaslui.

”Astăzi (n. red – luni), aici, la Vaslui, am dezvoltat ceea ce am făcut în film. Însă, spre deosebire de peliculă, unde am complicat regulile, aici le-am simplificat și le-am adus la un nivel practic, jucabil, cum s-ar spune. Ideea principală este simplificarea fotbalului actual, printre altele cu eliminarea offside-ului”, a declarat, luni, pentru Libertatea Laurențiu Ginghină.

La meciul demonstrativ de la Vaslui, disputat între echipele de veterani și tineret ale formației Rapid Brodoc și încheiat cu scorul de 7-3, a asistat și un ziarist francez, Pierre Borsson, de la o importantă revistă de specialitate în domeniul fotbalului, Sofoot.

Următorul meci demonstrativ după noile reguli văzute de Ginghină va avea loc pe 8 iunie, în Anglia, pe terenul primului club de fotbal din lume, Sheffield F.C., înființat în anul 1857.

Citește și: REPORTAJ: Oamenii care nu lasă tradiția și credința să piară: “Nu e greu să lucrezi cu copilul când îl apropii de Dumnezeu”/ VIDEO

Close
Închide
  Close