De Mihai Toma,

Victoria ne ține în viață înaintea meciului de luni, din Spania, unde, dacă vom învinge nordicii, am mai avea nevoie de un punct. Va fi iar atmosferă de mare meci mare, toate cele 50.000 de bilete fiind vândute.

  • Tricolorii n-au mai simțit gustul unei mari victorii pe teren propriu de acum 12 ani, când un 1-0 contra Olandei, la Constanța, a hotărât calificarea garniturii lui Chivu și Mutu la Euro 2008. Din acea echipă, doar Bănel Nicoliță mai e jucător activ, la CS Făurei, în liga a treia.

Misiunea pare dificilă, în condițiile în care în această grupă, jucătorii lui Contra au doar două puncte în meciurile cu ”greii”, adică egalurile cu Norvegia (2-2 și 1-1). În tur, cu Suedia, ai noștri au cedat, 1-2.

În perspectiva unui meci infernal, mijocașul Nicolae Stanciu, 26 de ani, om vital în angrenajul lui Cosmin Contra, aflat într-un salt spectaculos la Slavia Praga, cu care a izbutit recent inclusiv o remiză pe Camp Nou în Champions League. cere agresivitate și coeziune.

Stanciu: ”Să începem tare, cu pressing avansat”

Contra intenționează să-l folosească pe fostul stelist într-un post mai retras, lângă Tudor Băluță, în fața stoperilor, de unde să aibă câmp de manevră către buturile scandinave.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Într-un interviu pentru frf.ro, Stanciu a propus și felul în care ar trebui să abordeze naționala jocul de diseară: ”Mister va alege tactica potrivită, dar, din experiența personală de la club și de la meciurile din Liga Campionilor, ar fi bine să începem tare, cu pressing avansat, să nu-i lăsăm să joace. Dacă renunți la câțiva metri și te retragi, încep să câștige încredere și va fi apoi mai dificil pentru noi”.

Mijlocașul se așteaptă ca adversarii să nu vină la București setați pe ideea remizei favorabile lor: ”Nu cred că vor schimba ceva în jocul și sistemul lor de până acum. Iar felul în care-i putem contracara e să fim agresivi, să ne ajutăm între noi, să alergăm unul pentru altul și să nu ne uităm urât la colegul care mai face o greșeală. În fotbalul de azi, partea fizică și capacitatea de a acoperi ambele faze sunt vitale”.

Suedezii sunt mai puternici decât noi fizic, dar putem să câștigăm lupta de la mijlocul terenului. Vom avea nevoie de luciditate în momentele importante.

Niccolae Stanciu:

Partida de diseară va fi arbitrată de italianul Daniele Orsato.

  • Lăsând la o parte calculele accederii la turneul final prin grupele din preliminariile Euro 2020, această generație ar mai avea șanse să prindă competiția care se va juca și la București prin barajul din Liga Națiunilor.

Citeşte şi:

Nicolae Stanciu ne vede calificați la Euro 2020 prin Liga Națiunilor: ”Sigur vom mai avea o șansă”

România – Suedia 0-2, în preliminariile Euro 2020. Contra pleacă după meciul din Spania

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile