Mergi direct la conținut »
Haos în tenisul mondial. 20 de sportivi ar avea legături cu mafia pariurilor
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Haos în tenisul mondial. 20 de sportivi ar avea legături cu mafia pariurilor

Haos în tenisul mondial. 20 de sportivi ar avea legături cu mafia pariurilor

Peste 20 de tenismeni importanți ar trebui investigați pentru posibile legături cu mafia pariurilor, a declarat procurorul italian Roberto Di Martino, citat de BBC.

Potrivit lui Di Martino, numele acestor jucători apar în dovezi confiscate de la pariori suspectați de trucarea de meciuri. Doi dintre acești tenismeni au figurat în primele 20 de locuri ale ierarhiei ATP.

Până acum, doar italienii Potito Starace și Daniele Bracciali au fost investigați și puși sub acuzare, însă Di Martino spune că și alții ar trebui investigați.

Starace și Bracciali au fost suspendați pe viață în luna august, dar primul a fost exonerat, iar pedeapsa celui de-al doilea a fost redusă la un an.

Procurorul a indicat că instanțele tenisului ar trebui să facă mai mai mult cu dovezile adunate de el.

„Cu siguranță, dacă acești jucători ar fi fost italieni, ar fi fost măcar chestionați. Ar fi trebuit să dea niște explicații”, a declarat Di Martino. El a condus o anchetă, care a durat doi ani, vizând o rețea suspectată de trucarea de meciuri, implicând jucători și pariori italieni. Anchetatorii au analizat conversații pe chat și înregistrări ale unor convorbiri telefonice între jucători și pariori.

Potrivit lui Di Martino, pariorii au menționat mai bine de 20 de jucători care nu sunt italieni, iar aceștia ar trebui investigați de Unitatea de Integritate a Tenisului (TIU), notează Agerpres.

El nu a dezvăluit identitatea acestor jucători, dar a adăugat: „Interesant, nu sunt așa-ziși tenismeni de categoria a doua, ci printre ei sunt și jucători de o anume importanță”.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close