Mergi direct la conținut »
I-au dat jos de pe soclu pe Popescu, Lupescu și pe Prodan! Cum arătau pereții de la Mogoșoaia, înaintea ”rebrendurii” federale / GALERIE FOTO & VIDEO
Sport Libertatea > Sport

I-au dat jos de pe soclu pe Popescu, Lupescu și pe Prodan! Cum arătau pereții de la Mogoșoaia, înaintea ”rebrendurii” federale / GALERIE FOTO & VIDEO

”Libertatea” v-a dezvăluit în exclusivitate acțiunile malefice pe care actuala conducere de la FRF le-a întreprins la cantonamentul naționelei de la Mogoșoaia împotriva Generației de Aur, ai cărei lideri, Gică Hagi și Gică Popescu, sunt văzuți ca niște dușmani de către indivizii instalați la ”Casa Fotbalului” începând cu 5 martie 2014.

De Daniel Conțescu,

pozar1 pozar2 pozar3 pozar4

Înfășurată într-o acțiune de ”rebrenduire”, operațiunea de ascundere și de aruncare la coș a istoriei echipei naționale (posterele care înfățișau acțiuni din meciuri de legendă ale tricolorilor au fost date jos de pe pereți și înlocuite cu mesaje motivaționale corporatiste, seci, de un penibil rar, de genul „Durerea apare şi dispare, dar victoria este eternă” sau „Rezervă-ţi un loc în istorie!” – FOTO jos: gsp.ro).
rezerva

Burleanu, Bodescu, Vișan, Vochin și ciracii lor nu-i înghit deloc pe foștii jucători de legendă ai naționalei, care au scris istorie la Cupa Mondială din 1994 – când au urcat România până pe locul 5 în lume, și au decis să-i dea jos de pe pereți.

Panourile uriașe cu foștii tricolori erau însă adevărate atracții pentru vizitatorii bazei de la marginea Capitalei. Spre exemplu, când au venit la București, oficialii de la Atletico Madrid au ținut să se fotografieze cu Daniel Prodan, fost oficial FRF, în dreptul unei fotografii în care Popescu, Lupescu și același Prodan îl înghesuie pe argentinianul Diego Simeone, actualul antrenor al finalistei Ligii Campionilor – Atletico Madrid. 

Duelul a avut loc în meciul România – Argentina 3-2, de la World Cup 1994 – optimile de finală ale competiției. În dreptul lor, Popescu și Prodan au dat câte un autograf și au scris un scurt mesaj, sub forma unei dedicații. Asta a reprezentat ceva de neiertat pentru actualii federali, care nu se pot mândri cu nimic temeinic!
atlet3 atleti atleti1 atleti2

ROMÂNIA – ARGENTINA 3-2 (2-1)

Au marcat: Ilie Dumitrescu (11, 18), Hagi (58) / Batistuta (15 penalty), Balbo (73).

ROMÂNIA: Prunea – D. Petrescu, Prodan, Belodedici, Mihali, Selymes – Lupescu, Gh. Popescu, D. Munteanu – Hagi (cpt.) (85 Galca), I. Dumitrescu (88 Papura).

ARGENTINA: Islas – Sensini (62 Medina Bello), Caceres, Ruggeri (cpt.), Chamot – Ortega, Basualdo, Simeone, Redondo – Balbo, Batistuta.

Stadion: Rose Bowl, Pasadena

Spectatori: 90,469

Arbitru de centru: Pierluigi Pairetto (Italia)

Close
Închide
  Close