Patron al firmei Romprest, Walter, fost Florian Bușcă (și-ar fi schimbat numele tot din cauza uor probleme cu legea), este acuzat de un prejudiciu de 4.500.000 de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 – 2014. DIICOT a stabilit că afaceristul a constituit și coordonat un grup infracțional organizat, în mai multe județe și în București, care se folosea de societăți comerciale ”tip fantomă”.

Walter a fost dat în urmărire internaţională în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova, iar omul de afaceri era căutat din 15 mai 2015, după ce instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc la data de 6 mai. Omul de afaceri era plecat din România în momentul în care procurorii au demarat operațiunile de la București, apoi acesta a ajuns în Emiratele Arabe Unite, în Dubai. Surse judiciare declarau la începutul anchetei că omul de afaceri ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea procedurilor, unele informaţii indicînd că, la un moment dat, ar fi fost localizat la Monaco, apoi în Columbia, dar acesta se afla în Dubai.

ADUNAREA GENERALA A FRF - ALEGERI
În Dubai, Walter a efectuat șapte zile de arest și a fost eliberat după ce a plătit cauțiunea. Anul trecut, omul de afaceri a reușit să obțină rezidenţă provizorie în Emiratele Arabe Unite, țară cu care România nu acord de extrădare, doar că lovitura de grație a venit la începutul acestui an, când fostul patron al celor de la U Cluj și Petrolul a primit rezidență definitivă în Emiratele Arabe Unite!

Afaceristul Florian Walter, bun prieten cu familia Reghecampf, a fost spitalizat, anul trecut, în octombrie, în stare gravă, după ce a făcut infarct în Dubai

“Nu pot să vin în România! De ce să mor în România? Sper să-mi revăd cumva copiii”

Soția a a decis să divorteze de Walter, chiar dacă au împreună doi copii. Rebeca, fostă prezentatoare din trustul Intact, conduce o fundație care sprijină copiii obezi.

media_143091298790658000 media_143091298900046200