Mergi direct la conținut »
INTERVIU EXCLUSIV | Avocatul Marcel Lăzăreanu: «Copos ne-a ameninţat să nu ne punem cu el»
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > INTERVIU EXCLUSIV | Avocatul Marcel Lăzăreanu: «Copos ne-a ameninţat să nu ne punem cu el»

INTERVIU EXCLUSIV | Avocatul Marcel Lăzăreanu: «Copos ne-a ameninţat să nu ne punem cu el»

Libertatea: Cum a fost cu transferul lui Dulca la Pohang Steelers? Marcel Lăzăreanu: Cazul a fost primul luat la verificat de reprezentanţii ANAF în celebrul “Dosar al transferurilor”. Asta după ce eu am demonstrat negru pe alb că actele depuse de Rapid la FRF erau false. Concret, pe contractul de la Federaţie apărea suma de 120.000 $, în timp ce coreenii livraseră Rapidului, în trei tranşe, 600.000 $! Eu am descoperit “fenomenul” ce părea generalizat în fotbalul nostru. Care a fost reacţia dv.? În 2000, ca reprezentant al lui CFR Cluj, club care trebuia să primească în urma transferului lui Dulca 35% din sumă, i-am contactat pe cei de la Pohang, ca să aflu exact cât avem de încasat. Cum jucasem în Coreea, mă cunoşteam cu preşedintele lor. Aşa am aflat că una plătiseră coreenii, alta declaraseră cei de la Rapid la FRF. Am primit toate hârtiile din Asia şi le-am făcut publice.

De Ciprian Iana,

Litigiu financiar stins cu «nişte cârpe»

V-aţi întâlnit cu George Copos să rezolvaţi problema?
Da, m-am dus cu preşedintele de la CFR Cluj, Mircea Bălaj, în biroul lui. Un arogant. Se făcea că nu ştie despre “problemă”. “Ce doriţi?”, ne-a întrebat. I-am spus că vrem toţi banii pe Dulca, nu doar cei 42.000 $ pe care-i plătise deja CFR-ului. N-a vrut. Când a văzut că dăm să plecăm, i-a strigat unui angajat: “Mai dă-le tot pe atât şi să nu-i mai văd pe aici!”. I-am zis că vrem toţi banii, adică încă 168.000 $. Ne-a ameninţat să nu ne punem cu el. Peste câteva zile, Mircea Bălaj a fost retrogradat de la funcţia de director economic, la regionala CFR Cluj, la cea de economist III. Nici scaun nu avea în birou!
În final, Rapidul a stins litigiul cu CFR?
La doi ani după ce a intervenit ANAF-ul şi a luat la verificat dosarul! Cei de la Rapid s-au înţeles cu noua conducere de la CFR. Au mai dat nişte bani, iar restul l-au achitat, în bătaie de joc, în echipament sportiv. Nişte cârpe, mizerii. Stilul de scârţar al lui Copos.
Cum comentaţi decizia luată de Curtea de Apel în “Dosarul transferurilor”?
Legea e lege, iar în ceea ce priveşte cazul Dulca, lucrurile au fost clare. Totuşi, nu-mi place că George Copos şi alţi oameni din fotbal au ajuns în închisoare. În ce mă priveşte, am vrut doar banii care i se cuveneau de drept lui CFR Cluj. Atât şi nimic mai mult.

Acte semnate de inexistentul Chung!Contractul ajuns la FRF din partea lui Pohang e semnat de “Kim Chung” (foto). “Mi-am dat seama că e făcătură. Semnătura acelui Chung era cu litere latine, iar coreeni folosesc litere arhaice chinezeşti. Nici să le tai mâna nu semnează altfel. În plus, reprezentanţii de la Pohang mi-au scris, indignaţi: «Nu există nimeni cu acest nume în clubul nostru. Am dori să ştim cine e persoana!»”, ne-a precizat Lăzăreanu.

120.000 $, în loc de 600.000 $

În urma transferului fotbalistului Dulca la Pohang Steelers din 1999, Rapid a depus la Federaţie un contract în valoare de 120.000 de dolari. Coreenii au demonstrat însă că le-au plătit giuleştenilor, în trei tranşe, suma totală de 600.000 de dolari. Concret, Pohang a achitat, mai întâi, 120.000 de dolari, apoi 150.000 de dolari şi, la final, alţi 330.000 de dolari.

Coreenii au achitat 600.000 $

Tomescu a strigat la giuleşteni

Pe baza actelor obţinute de Lăzăreanu, cazul Dulca s-a judecat la FFR: “Litigiul a ajuns la Comisia de Apel, unde preşedinte era regretatul Traian Tomescu (foto). S-a uitat pe hârtii, apoi a izbucnit, la adresa oficialilor Rapidului: “Bă, nesimţiţilor, daţi-le banii oamenilor! Nu vă e ruşine? Ce faceţi voi e golănie pe faţă! Apelul se respinge!”.

Unde a gafat «Baciul»

Avocatul Marcel Lăzăreanu a comentat condamnarea lui Gică Popescu (foto) la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în “Dosarul transferurilor”:
“S-a înfundat singur. Plătind o mare parte din bani, a recunoscut implicit că a greşit, însă în faţa instanţei a spus că e nevinovat. Dacă pleda vinovat, avea circumstanţe atenuante. Scăpa mult mai uşor”.

Close
Închide
  Close